Ukusne i mekane, prosto nećete povjerovati da je ovo jelo posno!
Ako vam treba dobar recept za posni ručak, napravite ove domaće njoke, oduševiće vas!
Ovaj recept ne sadrži nijednu namirnicu životinjskog porijekla i odličan je za dane posta, ako postite na vodi, odmah napravite duplu količinu njoka, jednostavno je i ukusno!
Sastojci:
500 grama bijelog krompira
Brašno
So, biber
200 grama spanaća
200 grama šampinjona
2 čena bijelog luka
Biljna pavlaka
Biljni tvrdi sir
Priprema:
Krompir ogulite i isjecite na kockice pa obarite u posoljenoj vodi. Izgnječite ga u pire pa kada se prohladi, umjesite tijesto uz dodavanje brašna. Oblikujte valjke pa isjecite njoke, pritisnite ih viljuškom da bi bolje upijale sos. Njoke možete napraviti i u duploj mjeri i zamrznuti!
Izdinstajte pečurke i sjeckani bijeli luk, kada povrće omekša dodajte biljnu pavlaku i začinite solju i biberom. Njoke obarite u slanoj vodi, dok ne isplivaju. Ubacite ocijeđene njoke i spanać u sos, sačekajte da malo "uvene" i poslužite posuto rendanim posnim sirom.