Napravite ga i impresionirajte ukućane, malo ko će vjerovati da ga niste kupili u "fensi" pekari!
Domaći hljeb je uvek ukusniji od kupovnog, a još kada je recept lak, pun pogodak za vašu trpezu!
Ovaj laki recept za domaći hljeb koji zaista posebno izgleda ima više od 3 miliona pregleda! Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a rezultat efektan i ukusan!
Sastojci za tijesto:
200 grama brašna
1 jaje
20 grama šećera
4 grama instant kvasca
3 grama soli
80 mililitara toplog mlijeka
30 grama maslaca
Premaz:
Tri čena bijelog luka
1 kašika majoneza
1 kašika šećera
Mladi luk
13 grama maslaca
140 grama sira
Sastojke za tijesto pomiješajte i pustite da nadođe, potom formirajte okrugli hljeb nalik tijestu za picu, samo deblji. Uključite rernu na 180 stepeni. Bijeli luk zdrobite, pomiješajte sa majonezom, šećerom, maslacom i sitno sjeckanim mladim lukom. Hlebu "urežite" šaru kašikom na površini, premažite mješavinom i pospite rendanim sirom, pa pecite oko 15 minuta ili dok se lijepo ne zapeče i sir počne da se topi.
Pogledajte!