Dok vi uživate, rerna obavlja posao!
Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa tjesteninom, kremastim sosom i dodatkom po želji, a ako ne želite da stavite meso, probajte ovaj recept sa ukusnim pečurkama!
Tjestenina, pečurke bogate, zemljane arome, sir koji se topi... Sjajan vikend ručak koji je pritom brzo gotov!
Sastojci:
400 grama kora za lazanju
300 grama pečuraka
3 čena bijelog luka
3 kašike brašna
3 kašike maslaca
400 mililitara mlijeka
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Tjesteninu obarite u posoljenoj vodi, rernu zagrijte na 200 stepeni. Pečurke i bijeli luk brzo propržite, izvadite iz posude pa u njoj rastopite maslac. Dodajte brašno i miješajte dva minuta, potom nalijte mlijekom i miješajte dok ne dobijete gusti sos. Ređajte u posudu za pečenje malo sosa, pa kore, pa pečurke i tako dok ne potrošite sve sastojke. Pospite narendanim sirom i zapecite u rerni.