Nema dugog stajanja pored šporeta, sav posao obavlja ringla!
Mljeveno meso je zahvalna namirnica, i u mnogim receptima se može iskoristiti na najrazličitije načine. Iako su pljeskavice, burgeri i ćevapi najčešći i omiljeni oblik spremanja mljevenog mesa, predlažemo vam da napravite ovaj čili.
Sve sastojke ćete izdinstati a potom je dovoljno da jelo ostavite poklopljeno da krčka, dok se vi bavite važnijim ili zabavnijim stvarima. Nema stajanja pored šporeta!
Sastojci:
Kilogram mljevenog mesa
2 paprike
1 crni luk
3 čena bijelog luka
2 konzerve paradajza pelata
300 mililitara goveđe supe
2 konzerve crnog pasulja
Origano
Tucana paprika
Kumin
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Mljeveno meso propržite s biberom, izvadite iz tave i stavite na papirni ubrus. U istoj tavi propržite crni i bijeli luk i papriku sjeckanu na kockice. Vratite meso, dodajte paradajz, supu, začine po ukusu, i krčkajte 30 minuta na tihoj vatri.
Ubacite pasulj i pokriveno krčkajte još 15 minuta. Gotovo jelo pospite narendanim tvrdim sirom i poslužite uz pirinač.