Jelo sa mljevenim mesom: Ukusno, a jednostavno se priprema | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laki recepti

Jelo sa mljevenim mesom: Ukusno, a jednostavno se priprema

Autor Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Nema dugog stajanja pored šporeta, sav posao obavlja ringla!

Izvor: YouTube/Soul Food Cooking

Mljeveno meso je zahvalna namirnica, i u mnogim receptima se može iskoristiti na najrazličitije načine. Iako su pljeskavice, burgeri i ćevapi najčešći i omiljeni oblik spremanja mljevenog mesa, predlažemo vam da napravite ovaj čili.

Sve sastojke ćete izdinstati a potom je dovoljno da jelo ostavite poklopljeno da krčka, dok se vi bavite važnijim ili zabavnijim stvarima. Nema stajanja pored šporeta!

Možda će vas zanimati

 Sastojci:

Kilogram mljevenog mesa
2 paprike
1 crni luk
3 čena bijelog luka
2 konzerve paradajza pelata
300 mililitara goveđe supe
2 konzerve crnog pasulja
Origano
Tucana paprika
Kumin
So, biber
Tvrdi sir

Priprema:

Mljeveno meso propržite s biberom, izvadite iz tave i stavite na papirni ubrus. U istoj tavi  propržite crni i bijeli luk i papriku sjeckanu na kockice. Vratite meso, dodajte paradajz, supu, začine po ukusu, i krčkajte 30 minuta na tihoj vatri.

Ubacite pasulj i pokriveno krčkajte još 15 minuta. Gotovo jelo pospite narendanim tvrdim sirom i poslužite uz pirinač.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA