U jesen ne možemo da odolimo visokokaloričnoj hrani, a saznajte kako da se ne ugojite i kad jedete omiljenu hranu.
U jesen, vitamini i druge supstance koje jačaju imuni sistem postaju posebno neophodni da bismo očuvali zdravlje i pomogli da nam organizam što bolje finkcioniše.
Ono što se takođe dešava većini ljudi tokom ove sezone jeste da se goje... Nakon aktivnog ljeta, plivanja i lakše ishrane, nije čudno što nam nešto teža jesenja hrana dodaje kilograme.
Istovremeno, zbog nedostatka sunca i lučenja "hormona sreće", sasvim je logično što ljudi utjehu traže u hrani koja je po pravilu visokokalorična.
Nutricionistkinja Marija Koroleva ističe da bi se organizam zaštitio i omogućilo mu se da pravilno funkcioniše neophodno je da se promjeni ishrana u skladu sa sezonom.
Jedna od popularnijih namirnica u ovo doba jeste krompir, a dr Marija otkriva kada je najbolje da ga jedete kako ne bi uticao na tjelesnu težinu.
"Ova namirnica je bogata peptidima, sadrži i vitamin C i neće naškoditi figuri ako se jede prije 16 časova."
Isto je rekla za hranu koja goji - ako već ne možete da joj odolite, nemojte je jesti poslije četiri sata. Iskoristite brži metabolizam u jutarnjim satima da bi se neutralisalo negativno dejstvo ovih namirnica.