Stil

Renoviranje od koga zastaje dah: Kako da u 24 kvadrata imate sve što vam treba

Autor Vesna Kerkez

Pogledajte video malog stana od samo 24 kvadratna metra, stilizovan je besprijekorno, a u njega staje sve što vam treba!

Izvor: YouTube/Printscreen/nevertoosmall

Mali stanovi su sve traženiji i mogu da budu prave "bombone", ako ih sredite kako treba! Uz malo truda i ulaganja, i pametno korišćenje prostora, imaćete udoban, lijepo sređen stan, a nećete morati da izdvojite previše novca. 

Ovaj stan ima samo 24 kvadratna metra, ali je u taj mali prostor spakovan osjećaj luksuza i sofisticiranosti bez premca! Najprije, pogledajte kako je izgledao prije renoviranja!

Izvor: YouTube/nevertoosmall

Kuhinja i trpezarija su čim uđete, tu je i sofa na kojoj možete da odmarate ili gledate film, a sa lijeve strane je odvojena spavaća soba. Rješenje dizajnera za ovaj prostor bio je paravan od svijetlog drveta, tako da je spavaća soba skrivena od pogleda tokom dana - kada poželite da legnete, otvorite paravan i "bacite" se u krevet!

Pogledajte fotografije!

Ukoliko se pitate gdje je garderober, nalazi se pored kreveta ali ga ne vidite iz dnevne sobe pa vam ne odvlači pažnju. Sve stvari samo spakujete i ne razmišljate o njima!

Skriveno od pogleda je i kupatilo, u koje se dolazi kroz vrata koja su praktično neprimjetna, a nalaze se između kuhinje i spavaćeg dijela. Opremljeno je moderno, u sivim pločicama koje vizuelno povećavaju prostor, sa staklenom tuš kabinom i velikim ogledalima. Pogledajte video koji ima 16 miliona pregleda, ljudi su oduševljeni!

Ovaj stan zove se "Boneka", što na portugalskom znači "kuća za lutke", a ime mu je dao zadovoljni klijent arhitektonske kuće u Sidneju, koja ga je renovirala.

(MONDO)