Stil

Tajna mladalačke kože Šarliz Teron: Trik je u jednostavnih 5 koraka

Autor Vesna Kerkez

Tajna mladalačke kože Šarliz Teron zasniva se na triku koji leži na jednostavnim koracima kojima ona ostaje vjerna u 5. deceniji života

Izvor: Youtube/ Jimmy Kimmel Live

Mladalačka koža cilj je svake žene, a slavne ljepotice nerijetko sa svijetom podijele kako se njeguju.

Glumica Šarliz Teron (49) plijeni pažnju svojom neobičnom ljepotom gdje god da se pojavi, a najviše pažnje krade njena mladalačka koža, kojoj posvećuje posebnu pažnju.

Kad god Šarliz kroči na crveni tepih, jednostavno je nemoguće skinuti pogled sa nje, a osim što impresionira svojim nevjerovatnim outfitima koji besprijekorno ističu njenu savršenu figuru, glumica može da se pohvali i mladalačkom i blistavom kožom, navodi Harper's Bazaar.

Tajne njenog besprijekornog izgleda zapravo nisu toliko misteriozne - sve se svodi na jednostavnu i dosljednu njegu koja čini čuda.

Evo 5 pravila kojima ostaje vjerna u svojoj 5. deceniji života.

1. SPF faktor tokom cele godine
Bilo da je ljeto ili zima, Šarliz uvijek ima zaštitni faktor na licu. Korišćenjem SPF faktora imaćete zdravu i mladalačku kožu i u zrelim godinama jer je zaštitni faktor koji štiti kožu od pojave bora i fleka hiperpigmentacije.

2. Duboka hidratacija
Ako imate suvu kožu, nažalost, veća je verovatnoća da ćete razviti bore. Zato bi trebalo, kao Šarliz, da hidrirate kožu lica svakog dana. Koristite nježne sastojke poput ceramida ili niacinamida, ali ne zaboravite na sastojke kao što su određeni vitamini da bi vaša dnevna krema bila što bogatija.

3. Noćna njega
Ako nemate vremena za jutarnju rutinu koja bi uključivala nekoliko različitih proizvoda za njegu kože, onda to svakako treba da uradite prije spavanja. Ujutru je dovoljno očistiti lice i nanijeti zaštitni faktor, ali uveče mu posvetite nekoliko dodatnih koraka.

4. Zdrava hrana i puno vode
Mi smo ono što jedemo, a ovaj slogan se prije svega odnosi na izgled kože. Prije svega, vodite računa da vaša ishrana bude redovna i uravnotežena i da pijete najmanje dva litra vode dnevno. Čak i uz najskuplju kozmetiku i preparate, vaša koža neće izgledati dobro ako jedete masnu, prženu ili prerađenu hranu.

5. Redovne posete kozmetičaru
Šarliz od svoje 20. godine redovno ide kod kozmetičara. U slučaju da ne možete da priuštite dnevne tretmane, pokušajte da idete barem nekoliko puta godišnje, u zavisnosti od sezone i potreba vaše kože. Danas postoji pregršt različitih modernih tretmana na tržištu, ali zapamtite da je manje uvijek više. Prije svega, upoznajte svoju kožu i sprijateljite se sa njom da biste razumjeli njene potrebe.

(MONDO/Sensa