Stil

Trbušnjaci za kojima je žene lude: Skinuo se jedan od najzgodnijih frajera na planeti

Tom Brejdi otkrio je tajnu svojih savršenih trbušnjaka nakon 40.

Izvor: Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

Fotografija 47-godišnjeg Toma Brejdija izazvala je lavinu komentara. Tom bi sada lako mogao da izađe na teren i da igra ništa lošije nego prije 20 godina. U odličnoj je fizičkoj formi! Američki fudbaler je postigao nevjerovatne rezultate na terenu jer je uvijek bio dosljedan. Tokom godina svoje karijere, Tom je otkrio tajnu idealne figure. Sada mu ostaje samo da slijedi pravila koja je uspostavio u mladosti. Tom zna bolje od bilo koga - ako se striktno pridržavate režima, rezultati vas neće natjerati da čekate.

Nedavno je podijelio snimak sa treninga, a pozirao je bez majice. Tako su obožavatelji imali priliku da ispitaju sve o "isklesanim trbušnjacima". Pozitivni komentari su, očigledno, inspirisali Toma, pa je otkrio tajnu svoje idealne figure. Brejdi je rekao da ne vježba svaki dan. Najčešće uspijeva da završi četiri treninga nedjeljno. Između toga, Tom se trudi da ima što više aktivnosti. Nije jedna od onih poznatih ličnosti koje prate svaki fitnes trend. Njegov trening uključuje i kardio trening i trening snage.

Ovako može da izgleda tipičan trening za sportistu: Tom pliva četiri kruga od 100 metara slobodnim stilom, zatim brzo trči četiri kruga od 25 metara i još jedan krug za oporavak od 25 metara. Plivanje zatim završava sa dva kruga od 200 metara slobodnim stilom. Poslije svega ovoga, Tom radi trening snage.

Tomov raspored uključuje vrlo jednostavne aktivnosti koje svako može sebi da priušti. On uglavnom jede organsku, lokalnu i biljnu hranu. Izbjegava prerađenu hranu. Jutro započinje sa pola litre vode sa elektrolitima, zatim voćnim smutijem, a onda vježba. Nakon vježbe pije još vode i voćnog soka. Ručak mu je obično riba sa povrćem. A popodnevna užina je voće, proteinski šejk, dok večera uključuje još više svježeg povrća, a ponekad i supe.

Sportista ima i svog ličnog kuvara, Alena Čembela, koji je opisao kako se Tom Brejdi hrani:

"Bez šećera. Bez brašna. Koristim sirovo maslinovo ulje, ali ne kuvam na maslinovom ulju. Kuvam samo na kokosovom ulju. Koristim himalajsku ružičastu so kao natrijum. Nikad ne koristim jodiranu so. Ne pije kafu. Ne pije mlijeko. Čak ne jede određeno voće i povrće. Brejdi nikad neće pojesti papriku, paradajz ili patlidžan".

(MONDO)