Stil

"Ispisivanje stranica istorije" ili debakl? Trans i plus sajz modeli na reviji Viktorijas sikreta, mreže gore

Fanovi brenda nisu oduševljeni onim što je prikazano na posljednjoj reviji Viktorijas sikreta

Izvor: X/Screenshot

Sve ono po čemu pamtite frazu "modeli Viktorijas sikreta" možete slobodno da zaboravite, sudeći po komentarima na društvenim mrežama nakon sinoć održane revije.

Adrijana Lima, Žizel Bundšen, Bela Hadid i sve ostale izvajane manekenke koje su harale pistom u gaćicama i brusevima optočenim dijamantima, dok im na leđima lepršaju anđeoska krila, možete da zaboravite. Iako je Adrijana sinoć prošetala u modelima brenda, to nije bilo dovoljno da zaustavi šok kada su poslije nje krenule da se ređaju trans i plus sajz manekenke.

Kritike na račun brenda uglavnom su iste - postali su "woke".

Ko su "probuđeni"?

Izraz "probuđeni" odnosi se na svIJest o društvenim nepravdama i nejednakostima sistema koje postoje u društvu. Pripadnici ove grupe često su strastveni zagovornici LGBTQ+ prava, pitanja kao što su rasna pravda, klimatske promJene i rodna ravnopravnost.

Revija nije održana 6 godina, "kambek" je najavljivan nedjeljama unazad, a na kraju su svi koji su željno iščekivali da vide šta je novo u ponudi, "dobili manekenke u pidžamama", trans modela iz Brazila Valentinu Sampaio i transdžender modela Aleks Konsani.

Brend već neko vrijeme "muči muku" s padom prodaje, a kritičari razlog tome vide u pokušaju da budu što inkluzivniji posljednjih godina, zbog čega su napravili plus sajz kolekciju, koja nije ispunila očekivanja kompanije.

Na reviji je nastupala Šer, pratila ju je Blackpink, a Tviter se, očekivano, usijao od različitih mišljenja. Ovo je jedna od manekenki koja nije dobila loš komentar poput drugih... Irina Šajk:

"Vratili se na velika vrata s najdosadnijom revijom ikada", glasio je jedan komentar, dok je drugi sumirao viđeno riječima. "Propast".

"Vratite nam Viktorijas sikret", napisao je jedan korisnik šerujući snimke s prethodnih revija.

"Viktorijas sikret ne sluša želje kupaca. Ovo nije revija koju smo željeli da vidimo. Svima su kose ispeglane, nema visokih djevojaka, cijela produkcija je drugačija", napisala je jedna korisnica društvene mreže, a najviše lajkova je dobio komentar "Postali su woke, zato su i pukli".

(MONDO)