Novi hit trend u uređenju dvorišta oduševljava ljubitelje baštovanstva – jednostavan je, efektan i lako se primjenjuje.
Dok su trendovi u uređenju enterijera spori, oni u baštovanstvu se mijenjaju još sporije. Ipak, jedan trend koji sve više dobija na značaju je spoljna kuhinja. Mnogi ih povezuju sa kampovima i rijetkim roštiljanjem, ali dizajnerka vrtova kaže da je gotovo svi danas traže upravo zbog njihove društvene funkcije omogućavaju da ostanete sa gostima dok kuvate na otvorenom.
Iako je unositi hranu i piće napolje često muka, savremene spoljne kuhinje sa ugrađenim roštiljima, sudoperama i frižiderima postaju pravi mali kuhinjski centri na otvorenom, prilagođeni vašem domu i vrtu.
Kada birate biljke oko ovih prostora, važno je gledati gdje će biti sunce uveče i kako će se sadnice uklopiti u okruženje. Višegodišnje biljke i travke poput žalfije donose boju i lepotu tokom cele sezone.
Za maksimalno uživanje u letnjim obrocima, odličan izbor je keramički roštilj, koji je praktičan i za manje vrtove. Takođe, sudopera i slavina na otvorenom nisu samo luksuz, već i praktično rešenje za pranje rukama, posuđa ili baštenskog pribora.
Uz sve to, uzgajanje začinskog bilja i jestivih cvjetova kao što su dragoljub, boražina ili kamilica u posudama pored trpezarijskog stola omogućava vam da uvijek imate sveže dodatke za jela i pića, a ujedno pomaže i pčelama u vrtu.
Pogledajte najlepšu baštu u Britaniji:
Lepa&Srećna