Stil

Praznik za nepca! Rolat od mlevenog mesa sa sirom

Autor mondo.rs

Zaboravite na ćufte, mleveno meso ćete od sada pripremati na ovaj način!

Izvor: Guliver/Getty Images/Maria_Lapina

Gurmanski specijalitet sa obiljem začina.

Vaši ukućani će ga obožavati!

Sastojci:

400 g mešanog mlevenog mesa

1 šoljica sojinih ljuspica

1 veća glavica crvenog luka

1 šargarepa

2-3 čena belog luka

1 jaje

2 kašike prezli

2 dl ulja

začin C

so

biber

sveži peršun

Fil:

450 g mešanog povrća (šargarepa, brokole, paprika...)

7-8 kašika narendanog feta sira

Priprema:

Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta, dok malo ne nabubre. Zatim ih procediti i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu soju dobro pritiskati dlanovima, da se sav višak vode ocedi, pa je odložiti sa strane. Mleveno meso pomešati sa sitno iseckanim crvenim lukom, narendanom šargarepom i usitnjenim belim lukom. Dodati sojine ljuspice, jaje, prezle, začin C, so, biber i peršun. Sve dobro izmešati da se masa sjedini. Očišćeno i iseckano povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (3-4 minuta), procediti i ostaviti da se ohladi. Na prozirnu foliju staviti začinjeno mleveno meso i ravnomerno ga raširiti u obliku pravougaonika. Preko mesa celom dužinom ređati izmešano povrće, pa preko posuti narendanom fetom. Meso pažljivo urolati uz pomoć folije. Staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, od 45 minuta do sat vremena. Tokom pečenja rolat povremeno zalivati masnoćom iz pleha.

Tagovi