Zaboravite na ćufte, mleveno meso ćete od sada pripremati na ovaj način!
Gurmanski specijalitet sa obiljem začina.
Vaši ukućani će ga obožavati!
Sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 šoljica sojinih ljuspica
1 veća glavica crvenog luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
2 dl ulja
začin C
so
biber
sveži peršun
Fil:
450 g mešanog povrća (šargarepa, brokole, paprika...)
7-8 kašika narendanog feta sira
Priprema:
Sojine ljuspice potopiti u vrelu vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta, dok malo ne nabubre. Zatim ih procediti i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu soju dobro pritiskati dlanovima, da se sav višak vode ocedi, pa je odložiti sa strane. Mleveno meso pomešati sa sitno iseckanim crvenim lukom, narendanom šargarepom i usitnjenim belim lukom. Dodati sojine ljuspice, jaje, prezle, začin C, so, biber i peršun. Sve dobro izmešati da se masa sjedini. Očišćeno i iseckano povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (3-4 minuta), procediti i ostaviti da se ohladi. Na prozirnu foliju staviti začinjeno mleveno meso i ravnomerno ga raširiti u obliku pravougaonika. Preko mesa celom dužinom ređati izmešano povrće, pa preko posuti narendanom fetom. Meso pažljivo urolati uz pomoć folije. Staviti u frižider da odstoji 15-20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, od 45 minuta do sat vremena. Tokom pečenja rolat povremeno zalivati masnoćom iz pleha.