Stil

Najbolji recept za najukusniji domaći sladoled

Autor Nataša Petrović

Napravite sladoled, dodajte omiljeni ukus i uživajte!

Izvor: Guliver/Getty Images/Bartosz Luczak

Jedini recept za sladoled koji će vam ikada trebati - fenomenalan je, lako se pravi, a ukus možete da odredite sami, dodajući ekstrakt po želji, čokoladu, keks, kakao... 

Sastojci:

Dve šolje slatke pavlake

Šolja punomasnog mleka

2/3 šolje šećera

1/8 kašičice morske soli

Šest žumanaca

Ekstrakt u ukusu po želji

Priprema:

U manjoj posudi stavite slatku pavlaku da provri, dodajte mleko, šećer i so, i krčkajte oko pet minuta, da se sve dobro sjedini. Sklonite sa vatre.

U odvojenoj posudi umutite žumanca. Konstantno mešajući, polako dodajte oko trećine vruće smese u žumanca, a zatim ovu dobro izmešanu smesu sa žumancima vratite u posudu sa slatkom pavlakom.

Stavite opet na vatru, smanjite, i krčkajte dok smesa ne postane dovoljno gusta da ostane na zadnjoj strani kašike. Po želji dodajte ekstrakt koji želite, a u obzir dolaze i seckano voće, komadići čokolade, keks...

Smesu sipajte u posudu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa je zatim stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi