Neodoljivi slatki zalogajcici Mini krofne sa bananom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Neodoljivi slatki zalogajčići: Mini krofne sa bananom

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Krofnice sa bananama, uvaljane u šećer i cimet, mmmm...

Izvor: Guliver/Getty Images/Lena_Zajchikova

Sastojci:

¾ šolje bijelog šećera

¼ šolje smeđeg šećera

Kašičica i po mljevenog cimeta

Za tijesto:

Dvije šolje brašna

¾ šolje šećera

Dvije i po kašičice praška za pecivo

Pola kašičice cimeta

Kašičica soli

Jedno veće jaje

Dvije banane srednje veličine

Pola šolje punomasnog mlijeka

Dvije kašike ulja

Ulje za prženje

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte bijeli i smeđi šećer sa cimetom.

U većoj posudi umutite prvih pet sastojaka za tijesto. U odvojenoj posudi umutite jaje, izgnječite banane, dodajte mlijeko i dvije kašike ulja, pa sve sjedinite. Zatim u to dodajte mješavinu sa brašnom, pa izmješajte dobro.

U dubljem tiganju zagrijte ulje, pa u zagrijano ulje stavljajte po kašiku smjese da se prži. Pržite oko 45-60 sekundi sa jedne i sa druge strane, da krofne dobiju zlatnu boju. Vadite ih na ubrus da se ocijedi višak ulja, pa ih uvaljajte u mješavinu bijelog, smeđeg šećera i cimeta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader