Vijesti

Pet Twitter profila koji će vam uljepšati dan! (FOTO, VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Twitter kod nas nije najpopularnija mreža, tu "titulu" drže Facebook i Instagram, ali ukoliko planirate da ovorite nalog, imamo pet prijedloga za "praćenje", koji će vam svakako boravak na ovoj mreži učiniti zanimljivijim.

Izvor: @maginnis via Twenty20

- Na petom mjestu je profil "Artists and Artlovers" ("Umjetnici i ljubitelji umjetnosti") - @Artist_Artlover

Na ovom profilu pronaći ćete mnoštvo videa uglavnom grafiti majstora, koji zapuštene zidove pretvaraju u čarobna remek djela.

Evo jednog primjera:

- Na četvrtom mjestu naše mini liste nalazi se profil "Nature is Amazing" ("Priroda je nevjerovatna") - @amazing_nature0, na kome se dijele, baš kao što i ime kaže, različite fotografije neobičnih predjela, ljudi, životinja, kultura...

Na primjer, Aurora borealis...

- Na trećem mjestu je jedna neobična porodica - @EhBeeFamily, popularna još od kada je postojao Vine. Veliki uspjeh imaju i na YouTube platformi, ali i sadržaj na Twitteru je izuzetno zabavan.

Njih ste sigurno već sreli, makar u nekom "gifu", a evo jednog primjera kako se ova beskrajno duhovita porodica zabavlja...

- Na drugom mjestu je još jedna porodica, čiji nalog vodi "glava" familije, Džejms - James Breakwell, Exploding Unicorn (@XplodingUnicorn)

Džejms ima četiri ćerke i ženu, i svakodnevno sa pratiocima dijeli njihove mudrolije. Na primjer: 

- Prvo mjesto na našoj listi zauzima jedan izuzetan dječak, i njegova mama koja je zadužena za "tehnikalije". Riječ je o nalogu @Ivepetthatdog ("Mazio sam ovog psa") na kome ćete pronaći fotografije i opise svih pasa koje je dvanaestogodišnji Gideon ikad pomazio. Preslatko!


Ko su vama najdraži "tviteraši"? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.