Fudbal

Hrvatskog selektora obradovao poraz Srbije: Samo mu jedna stvar kvari sreću!

Autori mondo.rs Bojan Jakovljević

Zlatko Dalić je dobio ono što je htio.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Srbija nije otišla na EURO, a tome su se najviše obradovali Škoti, koji će prvi put poslije 1996. godine igrati na Evropskom prvenstvu.

Pobjeda poslije penala značila je da je Dejvid Maršal postao heroj, a da će Škotska na svom terenu odigrati veliko takmičenje.

Oni su tako upali u grupu sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom! A poslije utakmice na "Marakani" reagovao je i hrvatski selektor Zlatko Dalić.

On je priznao da je navijao protiv srpske selekcije.

"Kada smo saznali koje četiri ekipe nam prijete, rekao sam da želim da izbjegnem Srbiju, jer su oni najbolja i najkonkretnija ekipa od ta četiri tima", iskren je Dalić.

On je ipak svjestan da će Škotska, koja ima prednost domaćeg terena, biti težak protivnik i da će utakmica sa Škotima vjerovatno biti presudna za njegov tim.

"Međutim, dobili smo Škote koji su bili čvrsti i hrabrog srca. Dobili smo još jednog domaćina, to će nam biti teška utakmica u grupi, biće jako nezgodno. To će biti treća utakmica u grupi i sigurno će odlučivati o prolazu. Ipak, sada razmišljamo o sutrašnjoj utakmici", zaključio je Dalić, čiji izabranici će u subotu u okviru Lige nacija gostovati Švedskoj.