IPAK OSLABLJENI

Italijani negativni na testiranju, na "Grbavici" izostaje jedino selektor Manćini

Autor Bojan Jakovljević

Selektor "azura" Roberto Manćini i dalje pozitivan na korona virus, te neće putovati u Sarajevo.

Izvor: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini i dalje je pozitivan na korona virus, te neće predvoditi "azure" u narednom meču protiv Bosne i Hercegovine, koji je na programu u srijedu na sarajevskoj "Grbavici".

Dvije sedmice nakon što je utvrđeno da je Manćini pozitivan na kovid 19, nova testiranja i dalje pokazuju prisustvo virusa, tako da je italijanski stručnjak i dalje u karantinu, pa će na klupi Italijana, kao i u subotnjem duelu sa Poljskom (2:0), sjediti Alberiko Evani.

Nekadašnji fudbaler Milana i Sampdorije odlično se snašao u ulozi "šefa", s obzirom da su Italijani pod njegovim vođstvom u prijateljskom meču deklasirali Estoniju 4:0, nakon čega je uslijedio već pomenuti trijumf nad Poljacima u 5. kolu A1 Lige nacija.

Takođe, kompletna selekcija sa Apenina je testirana i za razliku od selektora Manćinija, među fudbalerima i ostatkom stručnog štaba nema pozitivnih na korona virus.

Od ranije su van reprezentativne selekcije povrijeđeni Dijego Krišito, Anđelo Ogbona, Leonardo Spinacola, Frančesko Kaputo, Leonardo Bonući, Roberto Galjardini i Federiko Kjeza, pozitivni su Brajan Kristante, Lorenco Pelegrini, Gaetano Kastrovili, Kristijano Biragi i Ćiro Imobile, dok je pod znakom pitanja nastup Alesija Romanjolija.

Duel posljednjeg, 6. kola A1 Lige Nacija između BiH i Italije na programu je u srijedu, 18. novembra od 20.45.