OSIGURAN PLASMAN NA FAJNAL FOR

Pobjedom u Sarajevu, Italijani potvrdili prvo mjesto: Veliki uspjeh za nas

Autor Bojan Jakovljević

"Bosna i Hercegovina je reprezentacija koja nam je zadala mnogo problema", rekao je Alberiko Evani, koji je večeras na klupi Italije u ulozi selektora mijenjao korona virusom inficiranog Roberta Manćinija.

Izvor: Tanjug/Kemal Softić/AP

Fudbaleri Italije pobjedom nad BiH u Sarajevu 2:0 potvrdili su prvo mjesto u A1 Ligi nacija i plasman na Fajnal for, gdje će još igrati Belgija, Francuska i Španija.

"Za nas je ovo veliki uspjeh i jedva smo čekali da dođemo na ovaj nivo", rekao je Alberiko Evani, koji je večeras na klupi Italije u ulozi selektora mijenjao korona virusom inficiranog Roberta Manćinija, prenosi Anadolija.

O večerašnjem protivniku istakao je:

"Bosna i Hercegovina je reprezentacija koja nam je zadala mnogo problema i kada smo je ranije pobjeđivali. Tako je bilo i večeras. BiH ima dosta dobrih igrača. Mnogi od njih su falili večeras na terenu, ali svakako da ovaj tim BiH ima kvaliteta", dodao je on.

Izvor: Promo/FS BiH

Podsjetimo, početkom septembra BiH je u Firenci uspjeli izvući 1:1 protiv favorizovanih Italijana, ali to je bio jedan od svega dva boda koliko su izabranici Dušana Bajevića skupili u grupi sa večerašnjim rivalom, Holandijom i Poljskom.