Srce nije izdržalo

Otkriven uzrok Maradonine smrti: Pet forenzičara radilo na slučaju, porodica imala poseban zahtev!

Autor Nebojša Šatara

Objavljeni su rezultati obdukcije Dijega Armanda Maradone.

FUDBAL - Diego Armando Maradona, bivsi fudbaler Argentine, na snimanju dokumentarnog filma o njemu u reziji Emira Kusturice. BGD, 14.06.2005. snimio:N.Parausic ®
Izvor: MN PRESS

Zvanični rezultati obdukcije koju je na Dijegu Armandu Maradoni izvršilo pet forenzičara govore da je legendarni Argentinac preminuo do srčanog udara.

On je umro od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Ovaj problem je dalje generisao i akutni edem pluća, što je dovelo do tragičnog ishoda.

Pored pet forenzičara koji su radili autopsiju verovatno najpoznatijeg fudbalera ikada, obdukciji u bolnici u San Fernandu je prisustvovao i jedan lekar.

To je bio lekar koga je specijalno izabrala porodica Maradone, a njegovi najbliži su tražili da on nadgleda proces koji je trajao preko tri sata.

Obdukciji je prisustvovalo još nekoliko visokih zvaničnika zdravstvenog sistema Argentine, a u narednim danima se očekuje objavljivanje detaljne studije o njegovoj smrti.

Tu će biti otkriveni svi zdravstveni problemi koji su uzrokovali smrt, a biće objavljene i toksikološke analize kojima će se utvrditi prisustvo lekova, droge ili alkohola u krvi.

(mondo.rs)

Tagovi