• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona je igrao fudbal u Eskobarovom zatvoru: Na njegovoj žurci su bile najlepše žene koje je Dijego ikad video!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbal, žurke, žene i ko zna šta još između svega toga... Maradona je sam pričao o tim događajima.

 umro-dijego-maradona-vesti-pablo-eskobar-zatvor-prenocio-fudbal-najlepse-zene-zurka Izvor: MN PRESS, Screensoht/Youtube/Business Insider

Smrt Dijega Maradone u 61. godini naterala je mnoge ljubitelje fudbala da se prisećaju svih sjajnih poteza, priča i dogodovština vezanih za njega.

Ali znate li priču kada je Maradona jednom proveo noć u zatvoru Pabla Eskobara?

Možda će vas zanimati

Nema toga što Dijego Maradona tokom svog života nije radio, a mnogi i dalje vole da se prisećaju njegovih "drugovanja" sa napuljskom mafijom u vreme kada je igrao u Napoliju. Jedna priča je ipak posebna...

Pablo Eskobar je jedan od najpoznatijih kriminalaca u istoriji, koji je imao neverovatno bogatstvo procenjivano na preko 65 milijardi dolara. Tokom svojih kriminalnih operacija, Eskobar je navodno dostavljao čak 80% kokaina koji se mogao naći u SAD.

Ali kako su njegovi poslovi postajali sve poznatiji, tako su i vlasti polako uspevali da stegnu "obruč" oko Kolumbijca. Eskobar je pristao da ode u zatvor, ali samo ako ga on izgradi za sebe, što mu je i bilo dopušteno.

"La Katedral" je bio više poput luksuznog odmarališta za Eskobara, pre nego zatvor, a tamo se mogao naći i jedan fudbalski teren.

Nije ni čudo da je on bio napravljen, jer je Eskobar bio veliki ljubitelj fudbala. Njegov miljenik, pogađate, bio je Dijego Maradona.

Izvor: Screensoht/Youtube/Business Insider

Pre nego što je završio u svom zatvoru, Eskobar je bio poznat kao neko ko je pravio egzibicione mečeve na njegovom privatnom ranču, a taj trend se nastavio i u "La Katedralu".

Reprezentativci Kolumbije su u to vreme gostovali za velike svote novca, ali jednog dana Eskobar je želeo da ode na viši nivo, ponudivši Maradoni ogromnu sumu ne bi li došao da "pika" fudbal.

Maradona je to prihvatio i kasnije je tvrdio da nije znao ko je uopšte Eskobar. On je istakao da je tek dan kasnije saznao o kome se radilo.

"Bio sam odveden u zatvor okružen hiljadama čuvara. Rekao sam: "Koji k***c se dešava ovde? Da li me hapsite?" Sve je izgledalo kao luksuzni hotel. Rekli su mi "Dijego, ovo je El Patron", ali ja nisam čitao novine niti gledao TV, pa nisam imao pojma ko je to bio."

"Upoznali smo se u kancelariji i on mi je rekao da obožava kako igram i da se identifikovao sa mnom, jer sam i ja kao i on došao iz siromaštva", prisećao se Maradona nekoliko godina kasnije.

Ali nije sve u tom dolasku bilo vezano za fudbal. Kao i na svim događajima koje je Eskobar pravio zbog fudbala, nakon meča je sledila velika žurka.

"Igrali smo fudbal i svi smo uživali. Kasnije te večeri, imali smo žurku sa najlepšim devojkama koje sam video u životu. I to je bilo u zatvoru! Nisam mogao da verujem. Sledećeg jutra mi je platio i rekao zbogom", prisećao se Maradona noći provedene u Eskobarovom zatvoru.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC