ZAPAMTITE!

Maradonu više nećete gledati istim očima: "Dijelio sam sobu sa njim, bilo me je sramota..."

Autor 000

"Ja čak nisam ni želei da budem s njim u sobi, da mu budem cimer".

Izvor: Tanjug/AP/Marcos Brindicci

Prošle su dve nedelje otkako je umro legendarni Dijego Maradona. Slavni fudbaler preminuo je zbog problema sa srcem u 57. godini, a uprkos tome što su navijači i fudbaleri plakali, prijatelji tugovali i opraštali se od njega - bilo je i onih koji su podsjetili na njegove mane.

Imao ih je, to nije sporno, dobro je poznato da je zbog kokaina pao i na doping testu i sebe koštao i veće karijere, ali ono što ne bi trebalo zaboraviti je da je Maradona bio i "običan tip".

To je želio da podsjeti i Arijel Ortega, koji je sa njim igrao u reprezentaciji Argentine, a koji je poručio svima onima koji misle da je Maradona nadmen i uobražen da žestoko griješe. Zapravo je bio potpuno drugačiji od onoga što su viđali u medijima...

"Desilo mi se da 1994. godine dijelim sobu sa Maradonom", prisjetio se Ortega.

"Mislim da smo rijetki mi koji smo to doživjeli. Ja čak nisam ni želio da budem s njim u sobi, da mu budem cimer. Osjećao sam stid, bilo me je sramota".

Ortega je na Svjetskom prvenstvu 1994. godine imao samo 20 godina i imao je čast da sa Maradonom, tada na zalasku karijere. "El Pibe" je imao 33 godine, bio je kapiten "gaučosa", ali nije uspio da ih odvede i ka drugom trofeju.

"Rekao mi je da je soba moja, da preuzmem kontrolu i da mogu da radim šta god želim. To mi se činilo nevjerovatno, kao da sam ja Maradona, a on Ortega".

Izvor: Tanjug/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP

Ortega je tada važio za najvećeg talenta River Plejta, ali karijera u Evropi nije bila tako sjajna. Igrao je za Valensiju, Sampdoriju i Parmu, a mnogi veruju da je mogao i više. Ipak, sjećanje na dane sa Maradonom će mu zauvijek ostati urezano u pamćenju.

"Tada sam otkrio drugu stranu Maradonine ličnosti, onu humanu. Bio je fantastična osoba", poručio je Ortega svima onima koji su ga "pljuvali" prethodnih dana.

Podsjetite se najboljih fotografija iz njegovog života...

 (mondo.rs)

Tagovi