Ko je bolja opcija?

Zvezda ima dve opcije za beka: Jedan je hit Superlige, drugi je igrao za Srbiju, pa prešao u komšijski tabor!

Autor Nebojša Šatara

Žele alternativu za Rodića.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ambiciozno ušla u ovaj prelazni rok i već dva pojačanja su stigla.

Vratio se Slavoljub Srnić da pomogne u rotaciji, a kao veliko pojačanje je stigao i Aksel Bakajoko iz Intera. Ali naravno, to nije sve.

Osim mesta u ofanzinvnom delu veznog reda Zvezda mora da misli i na odbranu. Tu je situacija oko Sekua Sanoga, sa kojim će verovatno biti produžena saradnja, ali i problem na levom boku. 

Milan Rodić već dugo nema pravu alternativu, a sada je iz kluba otišao i Stefan Hajdin koji je bio jedini levi bek uz iskusnog Rodića. 

Kako javlja "Sportski Žurnal" postoje dve opcije za crveno-bele za rešavanje tog pitanja. Jedna dolazi iz Superlige i to je 24-godišnji defanzivac Javora Marko Jevremović. 

On je ove sezone najbolji igrač tima iz Ivanjice, na 19 mečeva je uspeo da dođe do čak osam asistencija. Crvena zvezda bi ga dovela kao nešto ofanzivniju zamenu za Rodića. Do sada je u karijeri igrao za Radnički iz Obrenovca, Slogu iz Požege i Mladost iz Lučana. 

Druga je nekadašnji igrač Vojvodine Bojan Nastić koji sada nastupa za BATE Borisov. Crvena zvezda sa timom iz Belorusije ima odličnu saradnju pošto je već dva puta odlično pazarila od njih. Jedno pojačanje je bio Nemanja Milunović, a drugo Mirko Ivanić. Iako je bilo i sumnji i loših perioda igre, sada su stubovi crveno-belih i među najboljim igračima. 

Nastić je nastupao za Genk i Ostende, a posle igranja za omladinske selekcije Srbije prihvatio je 2018. godine poziv Roberta Prosinečkog da nastupi u dresu Bosne i Hercegovine. 

Problem kod oba igrača  bi moglo da bude obeštećenje. Pod ugovorom su sa svojim klubovima, a Nastić je standardan u BATE-u. Jevremovića traže inostrani klubovi, a pitanje je i koliko bi imao šanse da zaigra pored Rodića, pa i Gobeljića koji može da pokrije poziciju pored leve aut-linije. 

Biće ovo duga zima za crveno-bele. Predstoji meč sa Milanom, borba za titulu i trofej u kupu, a "raščišćavanje" je već počelo. Otišao je Hajdin, čeka se dan kada će otići Boaći, a na izlaznim vratima je još nekoliko fudbalera. 

(mondo.rs)