• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sprema pet pojačanja ove zime: Trojica su već "čekirana", a jedan bi bio džekpot!

Autor Dragan Šutvić

Ako uspiju da ostvare zacrtane ciljeve, zadovoljno će trljati ruke u Crvenoj zvezdi...

 FK Crvena zvezda planirano pet pojačanja zima 2020 2021 Izvor: MN PRESS, Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook, Instagram/philipzinckernagel/Screenshot

Crvena zvezda je spremna da se ove zime riješi najmanje petorice igrača, ali nadaju se na "Marakani" da bi upravo još toliko novajlija moglo da stigne i obraduje Dejana Stankovića.

Do sada je stigao krilni fudbaler (po potrebi bek) Aksel Bakajoko iz Intera, u toku nedjelje očekuje se i povratak Slavoljuba Srnića koji je već tokom jeseni trenirao sa Zvezdom, ali to nije sve što je rukovodstvo crveno-bijelih spremilo za nastavak sezone.

Možda će vas zanimati

U odbrani se očekuje jedno ime, ako ne bude neočekivanih odlazaka, a do sada su se u javnosti pojavljivala tri imena: Duško Tošić, Aleksandar Dragović i Lindzi Rouz.

U ovom trenutku najrealnija opcija za Crvenu zvezdu je Duško Tošić koji je bez kluba poslije raskida ugovora sa Guangdžoum, ali i do njega će biti teško doći pošto ga traže i dva kluba iz Turske koja svakako mogu da ponude bolje finansijske uslove.

To dobro zna i Zvezdan Terzić koji ide na "kartu poznanstva" sa Tošićem, pa ga je pozvao da se vrati u Crvenu zvezdu, a potom da razmisli čak i o funkcionerskoj poziciji poslije karijere.

Dragović je gotovo "nemoguća misija" za Crvenu zvezdu tokom zime i pokušaće da ga "napadnu" kada postane slobodan igrač na ljeto, dok je situacija sa Rouzom takva da bi ga crveno-bijeli rado vidjeli u svojim redovima da nije ograničenja broja stranaca.

Četvrto pojačanje Crvene zvezde biće Seku Sanogo sa kojim se pregovara oko novoj pozajmici pošto Al-Itihad ne želi da ga vrati, a još teže im ide da ga prodaju jer je prešao 30 ljeta.

Pošto se pokazao kao važan šraf kod Dejana Stankovića, nakon što je prvih šest mjeseci praktično presjedio na klupi zbog povrede, uvjereni su u Zvezdi da će njegovim ostankom tim samo profitirati i samo u slučaju problema u pregovorima će potražiti drugu opciju na zadnjem veznom.

Za sada se jedino spominjao Nenad Krstičić, ali samo kao stara želja.

Vrijedi istaći da iz Grafičara stiže i Ričard Odada, koji na početku neće imati veliku ulogu, ali bi uz Sanoga mogao mnogo da nauči i unapredi svoje igre...

Peto pojačanje koje Zvezda planira ove zime je za sada samo san - Filip Sinkernagel.

U pitanju je najbolji fudbaler godine u Norveškoj, koji je sa Bode/Glimtom postao šampion, a koji će za svega nekoliko dana biti bez ugovora. Nije samo Zvezda zainteresovana za njega, a to i nije iznenađenje ako se uzme u obzir kako je igrao u 2020. godini.

Ima statistiku kakve se ni Mesi ne bi postidio pošto je učestvovao u čak 46 golova svog kluba u svim takmičenjima. Konkretnije, dao je 22 pogotka i asistirao za još 24!

Sinkernagel je klasično desno krilo, a zanimljivo je da sve do ove sezone nije bio blizu takve statistike. "Buknuo" je kao i čitav Bode, koji je postigao čak 103 gola na 30 mečeva, a posebno se pamte dueli sa Milanom u Ligi Evrope u kojima je takođe bio dobar.

Zvezda ga je pratila mjesecima i planirala ga kao zamjenu za Bena, ako bi napadač s Komorskih Ostrva završio transfer u Saudijsku Arabiju, a kada se to nije desilo nastavili su da ga motre...

Danac je fenomenalan igrač, što je dokazao u Norveškoj.
Izvor: Youtube/MatrixComps

S obzirom na to da o karijeri Sinkernagela brigu od skoro vodi izraelski "mag transfera" Pini Zahavi - jasno je da neće biti lako doći do njega. Danac bi želio da se oproba u Engleskoj, čak mu je i Čempionšip privlačan, a već je odbio ponude iz Turske (Fenerbahče, Bašakšehir i Trabzon) i Saudijske Arabije (ugovor na 1,2 miliona evra).

Ko god bude dovodio Sinkernagela moraće dobro da plati i njegovom agentu, pošto već ne plaća obeštećenje, a Zvezdi se toliko dopada da je spremna da se uključi u trku.

Ni sam Sinkernagel nije potpuno imun na interesovanje Zvezde, već se raspitivao o njoj kod Zorana Popovića s kojim je kratko dijelio svlačionicu, pa ćemo vidjeti da li će crveno-bijeli uspjeti na kraju da ga dovedu i značajno se ojačaju za proljeće.

Ipak, ako ne uspiju u tome, najvkerovatnije neće juriti igrača sličnog profila, naravno pod uslovom ako ne bude novih povreda ili neočekivanih transfera (Gavrić, Ben...).

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC