• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko "Delija" smije da sačeka Milan na "Marakani"? Evo šta kaže UEFA, čeka se odobrenje iz Srbije!

Autor Dragan Šutvić

Navijači Crvene zvezde su se ponadali.

 Liga Evrope Crvena zvezda Milan da li će biti navijača Izvor: MN PRESS

Već smo se nažalost navikli da se fudbal igra pred praznim tribinama, ali navijači Crvene zvezde se nadaju da će se situacija u narednih nekoliko mjeseci promijeniti. 

Na "Marakanu" u februaru treba da stigne veliki Milan, koji je u sjajnoj formi i za koji trenutno nastupaju velika imena poput Ibrahimovića i Donarume. 

Možda će vas zanimati

To će biti jedan od najvećih mečeva za ovu generaciju fudbalera Zvezde, ali i za ovu generaciju navijača, koja je uglavnom vidjela malo evropskog fudbala svog kluba na proljeće. 

Maštu navijača je "razbuktao" i ugledni epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon. 

''Mogu da izrazim nadu, surovi sam optimista. Trudim se da se što manje ljudi zarazi, vjerujem da sve može da se poboljša. Iskreno se nadam da će do tada biti moguće otići na utakmicu. Sve zavisi od toga kako će se ponašati virus. Stalno nas iznenađuje, jednostavno se ne predaje'', rekao je Kon. 

Za sada je UEFA dozvolila da se navijači vrate na stadione, a ono što sprečava povratak publike su uglavnom odluke lokalnih vlasti. Tako je i u Srbiji, a Crvena zvezda će morati da dobije dozvolu od nadležnih organa, ako želi da pusti navijače na stadion. 

Ukoliko se to desi moraće da poštuje protokole UEFA u vezi sa virusom korona, a oni nalažu da se na stadionu dozvoli najviše 30 odsto popunjenosti kapaciteta. S obzirom da "Marakana" prima 53.000 navijača to znači da bi na stadion moglo 15.900 navijača. 

To je naravno mnogo manje u odnosu na pun stadion koji bi sigurno dočekao Milan da nema pandemije, ali je neuporedivo više od praznog stadiona. 

Naravno, ovo je samo jedan uslov koji bi morao da bude ispunjen. Ostali su da se klub pobrine za propisno rastojanje između navijača, kao i da svi na stadionu nose maske. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC