• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiglo Zvezdino zimsko pojačanje: Stigao je iz Intera i odmah hvali Dejana Stankovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi krilni fudbaler je potpisao ugovor na tri i po godine.

 Aksel Bakajoko potpisao za FK Crvena zvezda predstavljen Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook

Zvezda već ima januarsko pojačanje! Iako je do kraja decembra ostalo desetak dana, Aksel Bakajoko je već stigao u Beograd.

Doskorašnji fudbaler Intera će 11. januara zvanično postati fudbaler crveno-belih, ali je u društvu Mitra Mrkele i Svetozara Mijailovića potpisao ugovor sa srpskim šampionom!

Možda će vas zanimati

Mladi francuski fudbaler je već nekoliko dana prisutan u srpskim medijima, a objave kluba na društvenim mrežama su samo potvrdile da je prvo zimsko pojačanje crveno-belih stiglo iz italijanskog kluba.

Bakajoko, koji je u Crvenu zvezdu stigao iz Intera i potpisao ugovor na tri i po godine, nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u redove našeg kluba.

''Srećan sam što sam prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Dolazim u klub koji je bio evropski i svetski prvak i veoma sam impresioniran time. Radujem se saradnji sa Dejanom Stankovićem, koji je već sada pokazao da je i odličan trener, baš kakav je bio kao igrač. Sećam se da sam ga gledao kao dete i zaista mi je čast što ću imati priliku da učim od njega. Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb'', rekao je Bakajoko.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Sportski direktor našeg kluba Mitar Mrkela smatra da je dovođenjem Bakajoka urađen odličan posao.

''Bakajoko je igrač koji dolazi iz Intera i najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača, ali može da igra i beka. Ima izuzetne atletske karakteristike, veoma je brz i tip je fudbalera kakav nam je potreban. Verujem da će u budućnosti doprineti našoj igri. Smatram da će ostvariti dobru komunikaciju sa trenerom Dejanom Stankovićem, s obzirom da su period života proveli u istom klubu i govore italijanski jezik. Takođe, imamo dosta ljudi u stručnom štabu koji su Italijani, tako da mislim da će Bakajoku prijati okruženje i da će pružiti maksimum. Slede pripreme, imaće vremena da se spremi dobro, prilagodi zahtevima trenera i upozna sa saigračima. Biće to značajan period da se naviknu jedni na druge'', rekao je Mrkela.

Aksel Bakajoko je rođen 6. januara 1998. godine u glavnom gradu Francuske, Parizu. Fudbalski se školovao u mlađim selekcijama Pantina i francuskog Red Stara, da bi kao šesnaestogodišnjak i jedan od najvećih talenata u državi stigao u Inter. Nastavio je u italijanskom velikanu da nastupa za mlađe kategorije, ali je zabeležio i debi, kada je kao osamnaestogodišnjak zaigrao u Ligi Evrope protiv praške Sparte. Kao senior, ali i pozajmljeni igrač Intera, nosio je dres Sošoa u kom je na 19 utakmica postigao jedan pogodak, i Sent Galena gde je nastupao dve sezone i na 57 mečeva upisao četiri gola. Bakajoko je igrao i za mlađe selekcije Francuske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC