• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reakcije iz Borca m:tel na žrijeb: Možemo se nadigravati sa Slovencima, odluka pada u "Boriku"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evropsko rukometno proljeće 2021. godine Banjalučani počinju dvomečom sa slovenačkim Gorenjem iz Velenja.

 RK Borac mtel - Gorenje Velenje osmina finala EHF Evropski Kup izjave Vladimir Branković Mirko Mikić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometni klub Borac m:tel evropsko proljeće naredne godine započeće dvomečom sa slovenačkom ekipom Gorenje iz Velenjau osmini finala EHF Evropskog kupa, odlučeno je današnjim žrijebom u Beču.

Biće to sudar dvije komšijske ekipe, sa sličnim balkanskim mentalitetom i nema sumnje da ćemo gledati dva izuzetno kvalitetna meča.

Možda će vas zanimati

Banjalučani su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da su u dobroj formi, što su potvrdili i evropski mečevi protiv Bese, a sada će za protivnika imati još jači sastav, koji je već godinama u vrhu slovenačkog rukometa.

"Mislim da se može igrati sa njima. Možda je Gorenje u blagoj prednosti, imaju tu dva bh. reprezentativca, zatim i nekadašnjeg igrača Zagreba, ali mislim da ih nije nemoguće 'preskočiti'. Nadigravaćemo se", rekao je za MONDO direktor Borca m:tel Vladimir Branković.

Nema sumnje da Uprava Banjalučana može biti zadovoljna žrijebom. Za razliku od puta na "Kosovo", sada ih očekuje znatno lakša organizacija gostovanja, ali i domaće utakmice.

Izvor: YouTube/EHF/Screenshot

"U doba korone, ovo je zaista olakšanje za klub što se tiče same organizacije. Drago nam je da smo dobili protivnika po mjeri i na nama je da se nadigravamo i pokušamo da ih eliminišemo. Uprava će učiniti sve da omogući igračima da se spreme na najbolji način za predstojeće mečeve, kako u bh. ligi, tako i u Evropi, a na njima je samo da razmišljaju o utakmicama i daju 100 odsto da prođemo dalje", smatra Branković.

Prva utakmica biće odigrana u Sloveniji 13. ili 14. februara, a revanš je planiran sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Smatram da je drugi meč važniji od prvog. Veći je pritisak na prvom, nepoznanica su jedni drugima, a revanšu je odmjeravanje snaga. To se pokazalo i protiv Bese. Gostovanje u prvoj utakmici išlo nam je naruku, tako da se nadam da će isto i sada biti", poručio je Branković.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener Mirko Mikić smatra da će dvomeč sa Slovencima biti veoma uzbudljiv i nezvjestan.

"Mlada ekipa, igrači u prosjeku imaju 20-21 godinu i igraju dosta brzo i moderno. Tipično slovenački, dobri su tehničari, brzi u tranziciji, konkretni u kretnjama u napadu, jaki u odbrani i svakako će biti nezgodno. Znam da igraju Vladan Lončar i Ibrahim Haseljić, oba bh. reprezentativci, David Miklavčić iz Zagreba i poznajem trenera Zorana Jovičića. Ostalo je za sada napoznanica", prvi su utisci Mikića na žrijeb.

Anketa

Može li Borac m:tel izboriti plasman u četvrtfinale?

  • Da

    63.64% (21)

  • Ne

    36.36% (12)

Može li Borac m:tel izboriti plasman u četvrtfinale?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Ajde momci, bar će put do tamo biti lagan i komforan, a ne kao prošli put, kroz planine i gudure 3 dana... Može se ovo proći, samo srce na teren... Aj Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC