Hoće nešto dobro!

Zovu Luku Jovića pred Zvezdu i renoviraju odbranu: Dvojica odlaze, traži se bomba, Pioli hoće da napravi zid!

Autor Bojan Jakovljević

Ekipa Stefana Piolija ima velike planove na proleće.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Milana su imali impreisvan učinak u jesenjem delu sezone 2020/21. Prvi su u Seriji A, što im se dugo nije desilo, a u Ligi Evrope će u februaru igrati protiv srpskog predstavnika, Crvene zvezde.

U oba takmičenja imaju najviše ambicije. Žele titule, trofeje, pehare, nazovite to kako god hoćete, Milan posle godina i godina pauze igra da bude najbolji! U skladu sa tim će i tražiti pojačanja u januaru.

Kako prenose italijanski mediji, Milan je zainteresovan za remont u odbrani tokom januarskog prelaznog roka. Potreban im je jedan kvalitetan štoper, koji bi pojačao konkurenciju u poslednjoj liniji, a dvojicu igrača sa te pozicije su spremni da puste.

Mateo Musakio (30), koji je u klubu od 2017. godine, nije u planovima Stefana Piolija. Njemu ugovor ističe narednog leta, ali se već sada traži način za rastanak. Jedna od opcija je transfer, ali bi verovatno klub sa San Sira pristao i na raskid saradnje, samo da se reši plate iskusnog Argentinca.

Nekadašnji defanzivac Viljareala i povremeni reprezentativac Argentine je za klub odigrao 73 meča, ali ove sezone nijednom nije bio na terenu.

Situacija je nešto drugačija sa Brazilcem Leom Duarteom. Duarte (24) je Brazilac i u Milan je stigao pre godinu i po dana. tada je plaćen 10 miliona evra, a potpisao je petogodišnji ugovor kog se italijanski klub sada ne bi odrekao. Naime, Pioli razmišlja da Duartea pošalje samo na pozajmicu i to na šest meseci.

Isti izvori sa Apenina prenose i da je sportskog sektoru već dat zadatak da se krene u potragu za defanzivcem. Jedna od meta je Antonio Ridiger, mada je pitanje da li će nemački reprezentativac želeti da napusti London.

Tokom prethodne jeseni u prvom planu kod Piolija su bili kapiten Alesio Romanjoli, Simon Kjer i Mateo Gabija, ali je svaki od njih imao određenih problema sa povredama tokom prvog dela sezone. Zbog toga je neophodno pojačanje.