Dilema više nema

Zvanično: Maksimović novi trener Borca!

Autor Bojan Jakovljević

Banjalučani imenovali nasljednika Vlade Jagodića.

...
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Marko Maksimović, nekadašnji sportski direktor Borca, od danas je zvanično novi šef stručnog štaba "crveno-plavih" iz Banjaluke.

Iako je u opticaju za nasljednika Vlade Jagodića bilo nekoliko imena, sve dileme razriješene su danas, te će u nastavku sezone Maksimović sjediti na klupi Banjalučana, kako je MONDO i najavio prije nekoliko dana.

"Maksimović je preuzeo funkciju trenera našeg prvog tima i želimo mu sreću u daljem radu sa momcima i klubom. Marko je došao sa mjesta trenera juniora, više puta bio je zamjenik glavnih trenera, a uz to je bio i trener Omladinske škole Borca. Sigurni smo da će novi trener našeg tima svojom energijom i upornošću dovesti ekipu do pravih rezultata i željenog mjesta na tabeli", saopštili su iz "Platonove".

Maksimović je izuzetno mlad stručnjak. Rasi se o perspektivnom treneru koji će sredinom januara proslaviti 37. rođendan.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U igračkoj karijeri, osim Borca, nosio je dres Zagreba, Istre 1961, Sarajeva i Leotara, a svojevremeno je nastupao i za U-21 reprezentaciju BiH.

"Kopačke o klin" okačio je 2012. godine nastupajući za banjalučke "crveno-plave".

Podsjetimo, odmah nakon odlaska Jagodića s klupe, pojavili su se potencijalni nasljednici, među kojima su bili Nenad Lalatović, Dragan Jović, Slobodan Starčević, Vule Trivunović i Darko Vojvodić, koji je još ranije odbacio mogućnost da se vrati u Borac.

Kratko se sa povratkom na mjesto šefa stručnog štaba pominjao i Igor Janković, ali i on je negirao da postoji mogućnost da preuzme seniorski tim.

Podsjetite se kako su naši čitaoci glasali o izboru novog trenera Borca.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt