Žele strogu kaznu!

"To što je Milivojević kapiten je uvreda za navijače i radnike": Englezi žestoko napali Luku zbog provoda sa Mitrovićem!

Autor Bojan Jakovljević

Englezi su besni na kapitena Kristal Palasa.

Izvor: Tanjug/AP/Tim Keeton/Pool

Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović su se našli u žiži engleske javnosti pošto je otkriveno da su tokom novogodišnjih praznika zajedno prekršili pravila vezana za pandemiju virusa korona. 

Njih dvojica su zajedno proslavila praznike, a posle otkrivanja toga usledile su gnevne reakcije sa "Ostrva". 

Sada se oglasio i novinar "Atletika" Met Vusnam, koji prati Kristal Palas za ovaj portal i zatražio da se Srbinu oduzme kapitenska traka! 

Naslov njegovog teksta glasi: "To što je Milivojević kapiten nakon kršenja kovid pravila je uvreda za navijače i radnike". 

"Bilo je posebno žučno videti da je kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, neko ko ima privilegiju da obavlja svoj posao uz najbolju moguću medicinsku negu, prekršio vladina pravila za Novu godinu sa napadačem Fulama Aleksandrom Mitrovićem", navodi Vusnam. 

Engleski novinar detaljno opisuje da su Mitrović i Milivojević igrali fudbal u zatvorenom tom prilikom, te da je sa slika izgledalo kao da su na žurki. 

"To je posebno neodgovorno ponašanje kada se zna da su Fulamovi mečevi sa Totenhemom i Barnlijem odloženi zbog velikog broja zaraženih kovidom 19", navodi se u tekstu.

Iako ni Milivojević ni Mitrović nisu bili pozitivni, to engleskom novinaru nije znak da Milivojević ne zaslužuje prestrogu kaznu. 

"Kada je prekršio pravila Milivojević je pokazao potpuno zanemarivanje teškoća koje su mnogi imali do sada. To što mu je dozvoljeno da bude kapiten tima u subotnjem meču sa Šefild Junajtedom je odvratno. To je apsolutno pogrešna procena raspoloženja većine navijača. Nevezano za to da li je Milivojević bio spreman da igra, zbog principa nije trebalo da mu se dopusti. Kamoli da mu se da čast da bude kapiten", dalje piše Vusnam. 

Na kraju engleski novinar navodi da je Srbin izneverio sve! 

"Dok je kršio pravila, Milivojević je izneverio sve i on to sigurno zna. Ovde nije u pitanju to da se kazni najteže moguće, stvar je u tome što je zanemario neverovatne žrtve miliona ljudi", završava Vusnam. 

Koje je vaše mišljenje? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt