• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona je bio jednostavan i skroman: Najbliži saradnik se seća Dijega i poredi ga za Zidanom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pre svega čovek, pa ond ajedan od najboljih fudbalera ikada.

 Maradona je bio jednostavan i skroman: Najbliži saradnik se seća Dijega i poredi ga za Zidanom! Izvor: MN PRESS

Prolaze dani od kako je svet napustio jedan od najboljih u istoriji, a ima nekih koji još ne mogu da se pomire sa tom informacijom. Jedan deo svoje trenerske karijere Dijego Armando Maradona je proveo u Meksiku, gde mu je pomoćnik bio Mario Alberto Garsija Kovaljes.

Legendarni Argentinac je predvodio Dorados de Sinaloa, klub iz pokrajine koja je poznata po jednom od najvećih svetskih narko-kartela. Ali, Meksikanci će vam o Dijegu pričati samo iz fudbalskog ugla.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji Maradonin pomoćnik se nekoliko nedelja nakon smrti slavnog ''El Pibe de Oro'' prisetio kako je izgledala njihova saradnja.

Kao veliko fudbalsko ime, sama njegova pojava je inspirisala igrače da naporno rade. On je želeo borbene fudbalere i motivisao ih je da budu takvi.

''Dijego je bio sjajan motivator, zbog toga šta je predstavljao u fudbalu. Rekao bih vam da je bio na istom nivou kao danas Zinedin Zidan. Jako bi se ljutio kada neki igrač ne bi davao maksimum. Takođe, nije voleo igrače koji komplikuju. Ako ste se trudili, uvek ste imali poštovanje od njega. Bio je veoma zahtevan kao trener'', rekao je Mario Alberto Garsija Kovaljes, nekadašnji saradnik legendarnog Maradone.

Dijego Armando se u Meksiku zadržao kraće nego što je trebalo jer mu je nedostajala porodica. Patio je za Argentinom i velikom udaljenošću od svojih najbližih, zbog čega nije mogao da se fokusira na fudbal.

Meksikanci se sećaju Dijega armanda Maradone i jako im je krivo zbog njegove smrti. Iako je bio velika zvezda, nikada se nije tako ponašao.

''Bio je sjajan momak. Imam neverovatno lepo sećanje na njega. Sjajna osoba, vrlo jednostavna i skromna u razgovoru sa ljudima. Nedostaje mi i njegov gubitak nas je jako povredio. Uvek ćemo ga pamtiti kao srećnog čoveka koji je imao strast prema fudbalu'', rekao je nekadašnji Dijegov pomoćnik.

Scena koju će zauvek pamtiti dogodila se na stadionu njihovog tima, kada kiša toliko nakvasila teren da nije moglo da se igra.

''Kada je stadion poplavljen, bili smo u problemu. On je u tim trenucima izgledao kako beba u bazenu, čovek koji pokušava da pronađe harmoniju. On se duž cele aut linije ponašao kao da je pače, a mi smo ga pratili da ne bi 'skliznuo'.''

Maradona je vodio ovaj tim do baraža za ulazak u meksičku elitu, ali tim nije uspeo da izbori plasman. Pored tima iz Meksika, Maradona je radio u rodnoj Argentini Ujedinjenim Arapskim Emiratima i kao selektor svoje zemlje.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC