Ne mogu da odu?

Juventus neće igrati derbi? Novi haos u Seriji A, veliki problem za šampiona!

Autor Bojan Jakovljević

Tim iz Torina je trenutno u haosu zbogo korone, a moglo bi da postane i lošije.

Izvor: Tanjug/AP/Massimo Paolone/LaPresse

Pozitivni testovi Aleksa SandraHuana Kvadrada doneli su probleme Juventusu jer na njih crno-bijeli neće moći da računaju za meč protiv Milana. Ali, nove vijesti iz Italije govore da tog meča možda neće biti u predviđenom terminu.

Novo odlaganje u Seriji A i to velikog derbija i jedne od najbitnijih utakmica u cijeloj sezoni moglo bi da se dogodi jer će Juventusu biti zabranjeno da putuje. Nešto slično kao što Napoli nije mogao da dođe na megdan njima.

Sada lokalne vlasti, a prenosi ''Korijere delo Sport'', razmišljaju od zabrani kretanje kompletnom timu. Kako ovaj list navodi, ukoliko se u ekipi pojave novi slučajevi, postoji mogućnost da cijela ekipa bude stavljena u karantin, što bi značilo da sutra ne bi mogla da igra protiv velikog rivala.

Utakmica između Milana i Juventusa bi mogla i definitivno da izbaci iz trke za titulu aktuelnog šampiona, jer bi pobjeda tima Stefana Piolija značila i novi bodovni bijeg na tabeli. Tada bi Juventus ostao na ''minus 13'', ali uz utakmicu manje.

Taj meč, protiv Napolija, prvobitno je registrovan u njihovu korist, ali su Napolitanci uspjeli da pobijede na sudu i tako dobiju priliku da se utakmica odigra. Ekipi Đenara Gatuza je bilo zabranjeno da otputuje na meč protiv Juventusa, koji se do posljednjeg trenutka ponašao kao da se meč igra.