POTPISAO!

Boaći konačno našao klub! Postao najveće pojačanje tima u istoriji - boriće se za Evropu!

Autor Nebojša Šatara

Poznato je gde nastavlja karijeru bivši igrač Zvezde.

Izvor: MN PRESS

Ove zime je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom, a beogradski tim i Ričmond Boaći su odlučili da ne nastave saradnju. Povremeni reprezentativac Gane dobio je slobodu pri izboru kluba, što nije išlo očekivanom brzinom.

Već neko vreme se priča o potencijalnim klubovima za nekadašnjeg golgetera crveno-belih, a prave potvrde nema. Sada informacije stižu iz Poljske, Ričmond Boaći je potpisao za Gornjik iz Zabrža!

Ekipa u kojoj je nedavno na pozajmici bio Erik Jirka htela bi da se pokaže u dobrom svetlu tokom prolećnog dela Ekstraklase i angažovali su jedno od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji!

Tokom dva mandata u Crvenoj zvezdi, fudbaler iz Gane je ostavio dubok trag u klupskoj istoriji. Osvajao je trofeje, igrao na međunarodnoj sceni i rekorder je po broju golova računajući samo strane fudbalere u klubu od kog se emotivno oprostio. Napadač je ujedno i jedno od najboljih zimskih pojačanja srpskog tima.Ne tako davno pisalo se o interesovanju Legije iz Varšave za napadača sa afričkog kontinenta, ali će zapravo Ričmond Boaći igrati protiv njih u narednoj polusezoni. Poljaci su, očigledno, ispunili zahtevne finansijske uslove koje Boaći ima, pošto je posao zaključen!

Gornjik se nakon 16 kola u Poljskoj nalazi na petoj poziciji tamošnjeg prvenstva i mašta o izlasku u Evropu narednog leta. Do sada su sakupili 24 boda, koliko ima i Šlonsk na poziciji četiri.

(mondo.rs)