Uživo

Hrabra Zvezda ispala, Milan strahovao do posljednjeg momenta: Gobeljić tragičar, sreća nedostajala za senzaciju!

Marko Gobeljić je tragičar revanša, Zvezda je ispala iako u dva meča nije izgubila od "rosonera".

AC Milan's Franck Kessie, left, scores on a penalty kick his side's opening goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between AC Milan and Red Star Belgrade at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 25, 2021. (AP Photo/Antonio Calanni)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Crvena zvezda u dva meča protiv Milana nije izgubila, ali je ispala iz Evrope!

Nakon što je prije sedam dana u Beogradu bilo 2:2, sada je meč na "San Siru" završen takođe bez pobjednika 1:1, pa je Milan prošao dalje zbog pravila o golu u gostima. Zvezda je bila hrabra i do posljednjeg momenta je tražila gol za prolaz, ali je za to nedostajalo malo sreće.

Tragičar revanša bio je Marko Gobeljić koji je već u 8. minutu skrivio penal koji je u gol pretvorio Frenk Kesi, da bi u drugom poluvremenu promašio gol sa pet metara, pa zaradio crveni karton.

Ipak, treba istaći i da je Gobeljić igrao na neprirodnoj poziciji i pod injekcijama.

Bez obzira što je Zvezda i u posljednjih 20 minuta drugog meča ostala sa igračem manje - odlučila je da napadne Milan, prijetila je preko Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, a možda ih je sudija Mancano uskratio i za korner u 94. minutu kada je svirao kraj.

Tako je jedini gol na meču za Zvezdu postigao Ben u 24. minutu nakon strašnog pasa Ivanića, dok je istom fudbaleru poništen gol zbog ruke Pankova, a pogodio je i prečku gola Donarume.

Na drugoj strani i Salemakersu je u finišu poništen pogodak zbog ofsajda Ibrahimovića, dok je veliku odbranu zabilježio i Borjan kada je u ogromnoj šansi bio Dijogo Dalot. Ipak, to su bile i jedine prave šanse za Milan, pošto je Zvezda bila veoma ozbiljna na "San Siru".

Igrala je ofanzivno, lepršavo i hrabro, međutim možda je nedostalalo kvaltieta kako bi se srušio rival koji je uz dosta sreće prošao dalje.

Time je završena evropska epizoda Zvezde koja je počela još ljetos.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Kanga (od 68. Katai), Sanogo, Srnić (od 46. Petrović) - Ivanić (od 83. Nikolić), Ben (od 69. Falko) - Falćineli (od 72. Pavkov).

MILAN: Donaruma - Kalabrija (od 65. Ernandez), Romanjoli, Tomori, Dalot - Kesi, Meite - Kastiljeho (od 65. Salemakers), Krunić (od 46. Rebić), Čalhanoglu - Leao (od 46. Ibrahimović).

Meč je sudio Hesus Hil Mancano.

N A J A V A

Crvena zvezda je prije sedam dana u Beogradu uspjela da izbori remi u 93. minutu, i to sa desetoricom igrača, ali jasno je da Milan i sa 2:2 ima veće šanse pred večerašnji revanš.

Tačno u 21 čas na "San Siru" počinje meč koji će odlučiti o evropskoj sudbini Zvezde.

Otišli su crveno-bijeli u Milano bez nekoliko igrača (Milunović, Rodić, Bakajoko i Eraković), dok nisu potpuno spremni Gobeljić, Ivanić, Falko i Katai, pa je jasno koliko dilema Dejan Stanković ima pred duel na stadionu na kome je proveo nezaboravne dane, samo u dresu Intera.

Zvezda je samo jednom do sada pobijedila u Italiji, bilo je to pre skoro dvije decenije protiv Kjeva, a ukoliko uspiju da izbace Milan - jasno je da bi to bila prava senzacija.

22:51

90+3' - KRAJ!

Milan ide dalje, Zvezda je ispala. Sudija nije dozvolio ni da se izvede korner na kraju. Odlična igra Zvezde u Milanu, bolja nego u Beogradu, ali to nije bilo dovoljno.

Milan ide dalje jer je dao gol više u gostima!

22:47

90' - Tri minuta nadoknade!

22:46

89' - Pankov!

Katai je izveo korner i u prilici je bio Pankov, reklamirali su igrači Zvezde igranje rukom, ali je bio stomak Tomorija.

22:40

84' - Posljednji adut!

Nikolić na terenu, ne može više Ivanić. Stvarno je odigrao na vrhunskom nivou iako je bio povrijeđen.

22:38

82' - Katai!

Imala je "desetka" Zvezde šansu da donese vođstvo, ali je bio sebičan! Spustio je Pavkov glavom za Kataija, mogao je da doda za Ivanića u sredinu, ali je odabrao da šutira u bliži ugao - i promašio je!

22:31

74' - Poništen gol i Milanu!

Pogodio je Salemakers na pas Ibrahimovića, sa samo pet metara, ali "uhvaćen" je u ofsajd zamci Šveđanin, dobro se namjestio Pankov.

I dalje Zvezda ima šansu da prođe dalje...

22:31

73' - Pavkov!

Sada je i Pavkov na terenu, izlazi danas neprimijetni Falćineli.

22:27

70' - CRVENI!

Gobeljić je isključen. Faul sa leđa... Ponovo je Zvezda sa igračem manje!

Falko i Katai na terenu, izlaze Kanga i Ben.

22:27

66' - KAKVA ŠANSA!

Velika prilika za Zvezdu odlazi u nepovrat...

Poslije prekida je u veliku šansu ušao Sanogo, odbranio je Donaruma sa gol-linije, a onda Gobeljić sa pet metara šutira pored gola!

Bio je već savladan Donaruma!

22:23

66' - Nove promjene!

Salemakers i Ernandez su na terenu, a izlaze Kalabrija i Kastiljeho.

22:22

63' - Karton za Zlatana!

Žuti karton za Ibrahimovića, izblokirao je pokušaj Borjana i odmah se požalio kanadski golman.

22:18

61' - Ivanić!

Majstorski prodor Ivanića, išao je do kraja najbolji fudbaler Zvezde ove sezone, ali je to izblokirao Tomori i izbacio u korner.

Ben je odgurnut poslije udarca iz ugla, ali sudija pokazuje da je sve čisto.

22:16

57' - Gajić!

Probio je dvije linije Milanovog tima Sanogo sjanim dodavanjem, otvorio je dosta prostora Ivaniću, a četvorka Zvezde bira desnu stranu za Gajića. Šutirao je nekontrolisano desni bek, ovo je moglo da bude mnogo bolje...

22:15

56' - Taktička promjena!

Zvezda je praktično prešla na formaciju sa četvoricom u posljednjoj liniji, sada kada nema Srnića na terenu, ali u odbrani Ben postaje bek.

22:09

51' - Zlatan!

Odložio mu je Čalhanoglu loptu i odmah je iz mjesta probao Ibrahimović, ali na pravom mjestu je Borjan. Odmah potom je i glavom spustio za Rebića, ali šutira Hrvat pored gola.

22:01

46' - Promjene!

Krunić i Leao izlaze iz igre, a na terenu su Ibrahimović i Rebić.

Za to vrijeme mijenja i Stanković, na teren ulazi Njegoš Petrović umjesto Slavoljuba Srnića.

21:56

21:46

45' - Srnić!

Napravio je faul Srnićem nad Krunićem na samoj ivici kaznenog prostora i za to je dobio žuti karton, ali srećom po Borjana nije bio precizan Čalhanoglu. Zna mnogo bolje da izvede prekide...

Poslije minuta nadoknade - idemo na pauzu!

21:43

43' - Kanga!

Strašan šut Kange sa preko 30 metara, išlo je to jako prema Donarumi, ali na kraju odlazi malo pored njegove lijeve stative.

21:41

41' - Zagrijava se Zlatan!

Nije očigledno zadovoljan Pioli kako igra njegova ekipa...

21:38

37' - BORJAN!

Spasio je opet Crvenu zvezdu!

Savršena odbrana golmana crveno-bijelih, Kalabrija je probio po desnoj strani i ostavljen je čitav suprotni bok - Dijego Dalot je dobio loptu na sedam metara. Imao je sve vrijeme svijeta da se namjesti, ali je šutirao u noge kapitenu Zvezde.

Strašna odbrana!

21:32

32' - Dosta grešaka!

Imali su crveno-bijeli dosta grešaka u odbrani od kada su izjednačili rezultat, ali za sada dobre reakcije Bena i Pankova u odbrani čuvaju rezultat.

21:24

24' - GOOL! BEN! 1:1!

Mirko Ivanić je lijepo dodao za Bena, a najbolji strijelac Zvezde se snašao na sjajan način. Šutirao je u dalji ugao gola Đanluiđija Donarume, nije mogao da zaustavi golman Milana.

21:23

22' - Ben! Prečka!

Strašan šut Bena iz slobodnjaka, jako je šutirao sa 18 metara, Donaruma je zastao, a lopta je završila samo na konstrukciji gola!

21:21

19' - Poništen gol Zvezdi!

Uspio je Ben da pogodi za Zvezdu poslije kornera i velike gužve na pet metara, ali odmah su igrači Milana podigli ruke. Pankova je prije toga zakačila lopta i sudija iz Španije je poslije konsultovanja sa VAR sobom poništio gol.

21:17

15' - Ben!

Prvi bolji napad Zvezde, lijepo je Kanga pružio do Bena, namjestio se napadač sa Komora, ali nije to bilo dovoljno precizno. Zvezda mora još ofanzivnije sada, ako želi da prođe - mora da postigne najmanje dva gola.

21:15

11' - Leao!

Krenuo je u kontru Portugalac, ali sada ga dobro zaustavlja Degenek.

21:09

8' - 1:0! KESI! GUBI ZVEZDA!

Siguran sa "kreča" vezista Milana, vode "rosoneri" od samog starta!

21:09

7' - VAR na djelu - penal!

Lopta je pogodila lopta u ruku Gobeljića, nakon šuta Krunića - i sudija je pokazao na "kreč".

21:05

5' - Pankov!

Uf, nije ovo bio najsrećniji udarac štoper Zvezde poslije centaršuta Kalabrije, lopta je prošla pored gola Borjana, pa izašla ipak u korner.

Pankov je bio najslabiji pojedinac prvog meča jer je postigao autogol i skrivio je jedanaesterac.

21:00

1' - Počelo je!

Crvena zvezda igra u tamnijoj opremi i u prvom poluvremenu napada na gol ispod južne tribine.

20:56

Meč počinje za pet minuta!

20:48

Još malo!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
20:40

GDJE JE ŠANSA ZVEZDE?

Crvena zvezda od dolaska Dejana Stankovića veoma temeljno radi na prekidima, a MONDO je analizirao učinak nakon slobodnih udaraca i kornera. I gol Pavkova došao je poslIJe udarca iz ugla, a vidjećemo da li će se to ponoviti i na "San Siru.

Izvor: MN PRESS

20:22

Podrška za Zvezdu!

Dejana Stankovića je podržao bivši saigrač, legendarni Luiš Figo.

20:17

Hrvatica donosi sreću!

Hrvatska novinarka Mila Horvat tradicionalno donosi sreću Crvenoj zvezdi kada igraju u Evropi, pa se kolega sa Arena Sporta našalio da će tako biti i ovoga puta.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
19:47

KLUPA!

Na klupi Zvezde su Popović, Ćopić, Pavkov, Katai, Falko, Petrović, Nikolić, Gavrić, Vukanović i Krstović, dok kod Milana šansu čekaju A. Donaruma, Tatarušanu, Tonali, Ibrahimović, Rebić, Ernandez, Kalulu, Dijaz, Kjer, Gabija i Salemakers.

19:47

SASTAVI!

Izašle su zvanične postave!

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Kanga, Sanogo, Srnić - Ivanić, Ben - Falćineli.

MILAN: Donaruma - Kalabrija, Romanjoli, Tomori, Dalot - Kesi, Meite - Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu - Leao.

Meč sudi Hesus Hil Mancano.