Ništa strašno?

Kuman krvario na konferenciji, Barsa kaže da je sve u redu: Holandski stručnjak prekinuo obraćanje! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Ronald Kuman je nekoliko puta zaustavljao krv, prije nego što je nastavak konferencije otkazan.

Izvor: Twitter/BarcaWorldwide/printscreen

Barseloni trener Ronald Kuman trebalo je u petak da se obrati novinarima pred naredni prvenstveni meč svog kluba, ali je njegovo obraćanje prekinuto. Razlog je krv koja je počela da curi iz nosa holandskom stručnjaku.

Dan pred utakmicu sa Seviljom, Ronald Kuman je prvo nekoliko puta uspio maramicom da zaustavi krvarenje iz nosa, ali kako je taj problem nastavio da se ponavlja, konferencija je prekinuta.

U Barseloni nisu zabrinuti za zdravlje svog trenera. Klub tvrdi da je sve pod kontrolom i da su obaviješteni o problemima koje ima njihov trener. Kuman koristi razređivače krvi, koji mu pomažu. Oni su mu i prepisani nakon što je prije godinu dana imao operaciju na srcu.

Situacija poput ove nije neobična za Ronalda Kumana i on je već navikao kako da se bori sa tim. Zbog toga je imao spremljene maramice kojima je zaustavljao krv na konferenciji.

Ronald Kuman je prošle godine doživio blaži srčani udar, ali je samo nekoliko mjeseci kasnije ponovo sjeo na trenersku klupu. On je neočekivano postao prvi kandidat za trenera Barselone i taj posao je prihvatio na početku sezone.