• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo što rade Filip Kostić i Andre Silva nikom nije pošlo za rukom u 2021. godini!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kostićeva asistencija "u trepavicu" i gol Portugalca nisu bili dovoljni za šestu uzastopnu pobjedu Ajntrahta u Bundesligi. Naprotiv...

 Verder - Ajntraht 2:1 Bundesliga 23. kolo Filip Kostić osma asistencija u 2021. godini Silva 19. gol Izvor: Tanjug/Carmen Jaspersen/DPA

Miloš Veljković s jedne, Filip Kostić, a zatim i Luka Jović sa druge strane - "srpski" derbi na otvaranju 23. kola Bundeslige pripao je Verderu, koji je u Bremenu uspio da prekine impresivnu prvenstvenu seriju Ajntrahta od pet uzastopnih pobjeda, te slavi 2:1 (0:1), i to nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Ajntraht je na 18. uzastopnoj utakmici postigao gol, a ponovo je strijelac bio fantastični Andre Silva. Portugalac je postigao svoj 19. gol u sezoni, nakon fenomenalnog centaršuta, odnosno asistencije Filipa Kostića, te nastavio da vrši pritisak na Roberta Levandovskog, koji je lider najboljih strijelaca Bundeslige sa 26 pogodaka.

Možda će vas zanimati

I ne samo to, Silva je stigao do 10. gola u 2021. godini, po čemu je bolji od Levandovskog i svih ostalih igrača u Bundesligi, dok je Kostić zabilježio osmu asistenciju u kalendarskoj godini, takođe više nego bilo ko drugi u najjačoj njemačkoj ligi.

Vodili su gosti iz Frankfurta nakon prvih 45 minuta, ali se onda u nastavku sve promijenilo. Taj pogodak na otvaranju susreta, tačnije u 9. minutu, bio je sve što su gosti uradili na ovom meču.

U 34. minutu Verder je imao najbolju šansu za izjednačenje. Milot Rašica raspalio je po lopti, ali je prečka bila saveznik gostiju.

Ono što nisu uspjeli tada, jesu odmah na početku drugog poluvremena, a zatim još jednom 15-ak minuta kasnije, za potpuni preokret.

Bremen's striker Joshua Sargent reacts after scoring next to Frankfurt's midfielder Sebastian Rode, during the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Eintracht Frankfurt at Wohninvest Weserstadion in Bremen, Germany, Friday, Feb. 26, 2021. (Carmen Jaspersen/dpa via AP)
Izvor: Tanjug/Carmen Jaspersen/DPA

Prvo je Teodor Gebre Selasije izbjegao ofsajd zamku, te pogodio dalji ugao gola Ajntrahta za izjednačenje, da bi u 62. minutu Džošua Sardžent lijepo naciljao za 2:1. Obje situacije bile su veoma blizu nedozvoljene pozicije, ali je VAR oba puta bio na strani domaćina.

Romano Kristijan Šmit u 69. minutu postigao je još jedan gol za Verder, ali su ovaj put iz VAR sobe presudili u korist Ajntrahta, koji je potpuno pao u nastavku.

Ni ulazak Jovića nije promijeni nabolje ništa u taboru Ajntrahta, koji je tako prvi put od 12. januara ostao praznih šaka u prvenstvenom meču.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)
/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 - Silva 9/

U subotu:

Bajern Minhen - Keln (15.30)
Borusija Dortmund - Arminija
Volfzburg - Herta
Štutgart - Šalke
RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah (18.30)

U nedjelju:

Union Berlin - Hofenhajm (13.30)
Majnc - Augzburg (15.30)
Bajer Leverkuzen - Frajburg (18.00)

TABELA:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC