Problemi u banjalučkom i mostarskom timu...

Borac dodatno oslabljen pred "rođene", kadrovski problemi i u Veležu!

Autor Nebojša Šatara

Treneri Borca i Veleža, Marko Maksimović i Feđa Dudić, imaće dosta problema oko sastavljanja ekipe pred važnu utakmicu u petak na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima u okviru 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nakon što je ustanovljeno da napadač Jovo Lukić mora na operaciju ramena, kao i da je zbog povrede Marko Jovanović propustio sinoćnji dvoboj protiv sarajevskog Olimpika (2:0) na otvaranju proljećnog dijela sezone, uslijedila su dva nova "peha" za Banjalučane.

Đorđe Milojević je morao biti na poluvremenu zamijenjen zbog povrede, a sumnja se na prelom prsta, što će ukoliko bude potvrđeno, značiti da trener crveno-plavih neće moći da računa na mladog štopera u Mostaru.

Takođe, definitivno je da protiv Mostaraca neće biti ni Dine Ćorića, koji je u duelu sa "vukovima" zaradio treći žuti karton, pa će sigurno pauzirati, ali se u ekipu vraća Siniša Dujaković, koji je odradio suspenziju zbog kartona.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Muku sa kadrovskim problemima muči i strateg Veleža Feđa Dudić jer za utakmicu protiv Borca, koja je izuzetno važna za obje ekipe u pohodu za plasman u Evropu, neće moći da raračuna na trojicu standardnih prvotimaca.

Razlog su kartoni.

Dino Hasanović je u remiju u Bijeljini protiv Radnika (0:0) dobio dva žuta, odnosno crveni karton, a treću opomenu zaradili su i Omar Pršeš odnosno Melvin Osmić, pa ih neće biti u rosteru za utakmicu sa banjalučkim klubom.

Borac se poslije sinoćnje pobjede u još nepotpunom 20. kolu šampionata BiH ponovo se vratio na treću poziciju sa 35 bodova, dok je Velež na petom mjestu sa bodom manje.