• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović poslije teško izvojevane pobjede nad Olimpikom: Kako je sve teklo, bio bih zadovoljan podjelom bodova!

Autor Dragan Šutvić

"Neke stvari moramo da mijenjamo kako bismo u aprilu i maju izgledali kako treba"

 Borac Olimpik Premijer liga BiH Maksimović Petrović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Teškom mukom je Borac stigao do pobjede nad Olimpikom...

Sve od 87. minuta crveno-plavi su tražili pukotinu u odbrambenom zidu Sarajlija, a onda je poentirao prvo Dejan Meleg, a u nadoknadi i Stojan Vranješ sa bijele tačke, pa je Borac uspio da "iščupa" trijumf i vrati se na treće mjesto premijerligaške tabele.

Možda će vas zanimati

"Utisci se nisu slegli, a za nas je najvažnije da smo uspjeli da pobijedim. Znali smo da će meč biti težak, Olimpik je dosta toga uradio u prelaznom roku, doveli su dosta dobrih igrača. Pogledali smo njihov meč u Mostaru i ne može se u današnjem modernom fudbalu sakriti ko će igrati, a ko ne. To je prosto nemoguće. Za nas nije bilo iznenađenja kad je u pitanju Olimpikova postavka, ali i način igre. Jako bitno je da smo pobijedili, ali rekao sam momcima i svima u klubu da neke stvari moramo da mijenjamo. Moramo da promijenimo određene navike kako bismo u aprilu i tamo početkom maja izgledali kako treba. Najvažnije je da se pobijedi, mi smo u tome uspjeli", rekao je trener Borca Marko Maksimović na konferenciji za novinare.

Borac je pripreme u Antaliji završio bez postignutog gola i imperativ je bio da se večeras zatrese mreža rivala.

"Enorman pritisak je napravljen zbog nepostignutog gola na pripremama. Nijednom, pa ni sada, ne spominjem ko je nedostajao. Isto tako, postoje i drugi koji su danas 'izginuli' i odradili posao. Tačno je, nismo dali gol Šahtjoru, ekipi Krila Sovjetov, malo smo promijenili i 'stil' igre. Mlad sam i neiskusan trener, borim se sa 'starim vukovima', pokušavam – koliko ću uspjeti, vidjećemo... Ovom prilikom želim da čestitam svima u klubu jer je bilo bitno da Borac pobijedi danas."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Hrabru igru pružio je sastav Olimpika, koji je vrlo lako mogao da stigne i do važne pobjede u borbi za opstanak.

I sam Maksimović je svjestan toga...

"Borac kad god nije poveo u prvih 15-20 minuta, imao je problem protiv svakoga. Vratite se malo unazad... Meni je mnogo bitno da mi na ovom duelu nismo primili gol. Iskren i pošten da budem, bio sam zadovoljan da odigramo neriješeno, iskreno da vam kažem. Kad sam vidio kako se stvari odvijaju, utakmica je mogla da ode i na drugu stranu, moglo se desiti... Prosto, kad ljudi odolijevaju... Nissmo stvorili bog zna koliko šansi. Pokušali smo sa Vranješom, to je profesionalac koji će odigrati sve što se od njega traži, i štopera i beka... Imao je i šansu u prvom poluvremenu. Olimpik je, ipak, odbijao sve naše napade. Dobro smo odradili neke stvari što se tiče posjeda i prenosa što smo tražili, gdje je Ćosić tražio dijagonale par puta što smo tražili. Isto tako, 'uvukla' su se i dva-tri pogrešna pasa u posljednjoj liniji i onda znate kako... Protivnik 'namiriše krv', ovog puta na našu sreću to nije uspio da kazni. Treba da se okrenemo daljim treninzima i da radimo."

Od prvog minuta priliku je dobio junior David Čavić, dok je Almedin Ziljkić ostao na klupi...

"Ima i drugih igrača... Evo, ušao je Ziljkić i angažmanom pomogao Borcu da dođe do pobjede. Da li se neko zapitao koliko je treninga propustio na pripremama? Da li se neko pita da li nam je potreban za Velež? Je li treba da izgubimo i njega, nemamo Dujakovića, a Ćorić je poslije 12 dana vožnje bicikla u Antaliji odigrao dvije utakmice po 90 minuta, i ovu i onu protiv Krupe... Nama su bitni i Ćorić i Zakarić i Vranješ za 14 do 18 utakmica u polusezoni. Ako nemamo za nih zamjenu, šta da radimo? Nema Jovanovića, a Lukić je van stroja do kraja sezone. Moramo da idemo dalje, ne može vrijeme stati... Analizirajte prvi dio sezone. Na 90 posto domaćih utakmica igrao je isti sastav, sad to više nije slučaj. Neke stvari se mijenjaju i na neke stvari smo prinuđeni. Zašto je večeras Ćosić igrao štopera, a ne Uzelac? Zato što je brži, a Uzelac je za neke druge stvari. Uz neke greške, par kontri je spriječio isključivo na hitrinu."

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Slavko Petrović, trener Olimpika, smatra da je odrađena dobra analiza igre i početnog sastava Borca.

"Jedino iznenađenje za nas bio je mladi Čavić, tu smo očekivali Ziljkića, tako da smo se od prvog minuta prilagodili igri Borca. Sigurno da je ovo bila utakmica koja je sa naše strane dobro vođena. Borac je pravio pritisak, ima kvalitetnu ekipu, mi smo ve to vez poteškoća izdržali i kad sam pokušao da kroz izmjene dobijem još malo vremena, onda pada gol za 1:0. Drugi gol je već 'kozmetika' koja nije za pomenuti. Mislim da su moji momci do tog gola pružili šta su mogli da pruže. Čestitam ekipi Borca, želim im sve najbolje u ostatku prvenstva", poručio je Petrović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan

Idi Marko, idi i ne vraćaj se....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC