Sporna situacija i greška igrača Želje

Da li je Željezničar oštećen u sarajevskom derbiju? Kosorić da nije dirao loptu sigurno bi bio gol!

Autor Nebojša Šatara

Sudija Irfan Peljto uvažio sugestiju svog pomoćnika Davora Belje i poništio gol Aleksandra Kosorića u osmom minutu derbija 20. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je okončan remijem bez pogodaka.

Izvor: Arena Sport printscreen/MONDO

"Bordo" tim je u prvom poluvremenu bio u podređenom položaju, ali je u nastavku preuzeo inicijativu i ono što su istakla obojica trenera, Vinko Marinović i pomoćnik Amara Osima, Bakir Šerbo, rezultat derbija je i najrealniji ishod po svemu viđenom na "Grbavici".

Međutim, veliko je pitanje šta bi se dogodilo da je sudija Irfan Peljto priznao pogodak Aleksandra Kosorića iz osmog minuta kada je nakon kornera centrirao Mladen Veselinović, glavom je šutirao Luka Miletić, a Kosorić se na pola metra od linije samo naklonio iako se lopta već kretala prema mreži Vedrana Kovačevića.

Da nije dotakao loptu, sigurno bi pogodak bio priznat, a veliko je pitanje da li je nedozvoljena pozicija koju je sugerisao pomoćni arbitar Davor Beljo postojala s obzirom da je negdje u liniji sa defanzivcem Želje bio kapiten Sarajeva Krste Velkoski.

Pogledajte i procijeniti sami zahvaljujući kamerama televizije "Arena sport"

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt