• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vinko Marinović o poništenom golu Želje: Sporna situacija, to ne komentarišem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željezničar i Sarajevo su u derbiju 20. kola Premijer lige BiH odigrali neriješeno 0:0.

 Željezničar - Sarajevo 0:0, izjava Vinko Marinović Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Strateg Sarajeva Vinko Marinović je ipak zadovoljniji remijem s obzirom da je "bordo" tim sačuvao bodovnu prednost u odnosu na pratioce, Želju i Široki Brijeg.

Možda će vas zanimati

"Ovo je prvo kolo, sam značaj utakmice je bio takav, bila je tvrda utakmica, bio je ogroman ulog za obje ekipe, rezultat je na kraju realan", izjavio je Marinović, ali nije želio da komentariše poništeni pogodak plavih koji je u osmom minutu postigao Aleksandar Kosorić.

"Sporna situacija, to ne komentarišem, teško je to vidjeti jer se nisam nalazio u najboljoj situaciji", prenijelo je "Oslobođenje".

"Željeli smo doći do tri boda, Željezničar je prvo poluvrijeme otvorio mnogo bolje, pritiskao nas sa dugim loptama na špica, a to smo na poluvremenu željeli korigovati i kroz posjed smo to pokušavali. Imali smo dobru šansu u drugom dijelu preko Krste Velkoskog, a i u prvom preko Matijasa Fanima. Nismo došli do pobjede, ali je remi realan i čestitao bih igračima na odnosu i rezultatu".

Trener Sarajeva je objasnio razloge nešto lošije igre njegovog tima, ali i činjenicu da je prve izmjene napravio tek u sudijskoj nadoknadi.

"Falio nam je završni pas, prvo je kolo, igrači su svježi, nije bilo umora, bili smo zadovoljni sa onim što su igrači davali, to je razlog što nismo mijenjali. Maloprije sam rekao, prvo je kolo, teško je doći do dobre igre, nakon dva, tri kola će to biti bolje. Sve ekipe su izašle iz priprema, treba vremena da se to složi kako je bilo. Da se utakmica otvorila, utakmica bi bila dosta kvalitetnija, nismo dali gol, ni mi ni Željo, tako da je utakmica okončana rezultatom 0:0. Bilo je dobrih stvari oko taktike, to je jedan od razloga lošeg derbija", zaključio je Marinović.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC