• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg u 94. minutu sa "kreča" pokvario fantastično izdanje golmana Mladosti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izabranici Tonija Karačića su se propisno ispromašivali u Doboju kod Kakna u prvoj nedjeljnoj utakmici 20. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali su ipak osvojili važne bodove.

 Mladost - Široki Brijeg, PL BiH, 20. kolo Izvor: Fena/Nk Široki Brijeg

Prva nedjeljna utakmica proljećnog dijela sezone u šampionatu BiH okončana je trijumfom Širokog Brijega minimalnim rezultatom i to isključivo zahvaljujući sjajnom izdanju golmana Mladosti Semira Bukvića, koji je odbranio barem sedam-osam stopostotnih prilika!

MLADOST - ŠIROKI BRIJEG 0:1

Teško je nabrojati sve šanse koje su stvorili gosti sa "Pecare" u Doboju kod Kaknja, ali na kraju ipak nisu kažnjeni za sve promašaje jer su u sudijskoj nadoknadi stigli do trijumfa, koji ih je vratio na drugo mjesto na tabeli m:tel Premijer lige BiH nakon 21. kola.

A krenulo je prilično loše za golmana Mladosti, koji je u 11. minutu loše reagovao istrčavši ispred kaznenog prostora, pa je bio primoran da glavom otkloni opasnost. Lopta je stigla samo na nogu Stipe Jurića koji je pokušao da ga lobuje, ali je šutirao iznad prečke.

Četiri minuta kasnije, Bukvić se iskupio za lošu procjenu i sjajnom odbranom spasio Mladost poslije volej udarca Bože Vukoje.

I u nastavku su Širokobriježani nastavili da atakuju prema golu tima iz Doboja kod Kaknje, a najbolju šansu odbranio je ponovo Bukvić, koji je izišao kao pobjednik iz "oči u oči" duela sa Alenom Juriljem u 64. minutu.

Imala je Mladost i sreće tri minuta kasnije, kada se sam kao duh ispred Bukvića našao Ivan Ikić i šutirao iznad prečke.

Stopostotnu priliku Široki je propustio i u 70. minutu, bolje rečeno i ovog puta je sreća odnosno stativa spasila domaćina nakon sjajnog udarca Josipa Majića direktno iz kornera.

Svi promašaji nisu mogli biti kažnjeni u finišu iako se Mladost malo oslobodila pritiska, međutim, domaći u nedjelju nisu mogli ozbiljnije da zaprijete golmanu Dariju Miškiću, koji je danas u Doboju kod Kaknja bio prilično besposlen.

I onda drama u sudijskom vremenu!

Halid Šabanović je rvačkim zahvatom u trećem minutu sudijske nadoknade oborio Jurilja, pa sudija Haris Kaljanac nije imao dilemu - pokazao je na penal i drugi žuti, odnosno crveni karton za defanzivca Mladosti.

Odgovornost je preuzeo upravo Jurilj i bio siguran sa kreča za vođstvo i pobjedu Širokog Brijega - 0:1.

MLADOST: Bukvić, Žulj, Šabanović, Sadiku, Mahmić, Klisura, Dejanović, Dedić, Handžić, Hiroš, Hadžić. Trener: Nemanja Miljanović

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Čuljak, Stanić, S. Jurić, Musa, M. Jurić, Begić, Vukoja, Ikić, Jurilj.Trener: Toni Karačić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 20. KOLO:

Mladost - Široki Brijeg 0:1 (0:0)
/Jurilj 90+4/

Sloboda - Tuzla siti (u toku)

Subota:

Radnik - Velež 0:0

Borac - Olimpik 2:0 (0:0)
/Meleg 87, Vranješ 90+2 penal/

Zrinjski - Krupa 1:0 (1:0)
/Enin 34/

Ponedjeljak:

Željezničar - Sarajevo (17.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC