Gdje da ode?

Radonjić je precrtan, ne mora ni da se vraća: Nemanja više nije u planu - potraga za klubom može da počne!

Autor Dragan Šutvić

Srpski fudbaler će narednog ljeta biti u izlogu Olimpika.

Izvor: Profimedia

Mediji u Francuskoj tvrde, Nemanja Radonjić (25) i Olimpik iz Marseja završili su svoju epizodu. Krilni fudbaler iz Srbije trenutno je na pozajmici u Herti i po planovima francuskog kluba, ne mora da se vraća!

Sportski direktor Pablo Longorija prejsekao je i domio odluku da na kraju sezone sasluša ponude za igrača koji ima važeći ugovor do ljeta 2023. godine.

Igrač koji je iz Crvene zvezde stigao do Olimpika prije dvije i po godine nije uspio da ostavi dublji trag u klubu. Za fudbalera plaćenog 12 miliona osam golova i dvije asistencije na čak 62 utakmice nisu previše dobar učinak. Jedna od opcija jeste Herta, a ostale...

Berlinci se grčevito bore za opstanak, a Nemanja Radonjić u svom novom klubu nije uspio da upiše ni gol ili asistenciju tokom proljećnog dijela sezone. Ukoliko Herta ispadne iz lige, gotovo sigurno ga neće kupiti za 12 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula.

Ponuda će vjerovatno stići u Marsej, ali daleko niža od očekivane, pa se Olimpik nada da će neko drugi htjeti povremenog reprezentativca Srbije. Njima, odnosno sportskom direktoru Longoriji, nije neophodan.

Nemanja Radonjić ponikao je u niškim klubovima Železničar, Medijana i Radnički, zatim igrao za Partizan, a preko rumunskog Vitorula stigao je u Italiju. Nakon Rome, koja ga je slala na pozajmice u Empoli i Čukarički, potpisao je za Crvenu zvezdu gdje je proveo malo više od jedne sezone.

(MONDO)