Nastupao u generaciji Nojera, Humelsa, Boatenga...

Želio je da igra u dresu BiH, ali nije dobio priliku: Sada je uhapšen zbog "dilanja" 310 kilograma droge!

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji fudbaler Hamburgera i mlade reprezentacije Njemačke Mustafa Kučuković uhapšen je zbog sumnje da je trgovao drogom.

Izvor: Youtube/printcreen

Njemački mediji prenose da je nekadašnji fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine uhapšen zbog prodaje gotovo 230 kilograma marihuane, oko 30 kilograma hašiša i 50 kilograma kokaina.

Osim Kučukovića uhapšen je još jedan muškarac pod sumnjom da su drogu prodavali u aprilu i maju 2020. godine, a pritvoreni su u Hamburgu i Gelzenkirhenu.

Policija nije saopštila imena uhapšenih osoba, ali mediji u Njemačkoj tvrde da je jedan od njih nekadašnji fudbaler Hamburgera i mlade selekcije Njemačke Mustafa Kučuković.

Kučuković je 2004. igrao u Bundesligi, a takođe je bio dio U21 reprezentacije zajedno s Manuelom Nojerom, Kevin-Prinsom Boatengom i Matsom Humelsom, između ostalih.

Iako je smatran velikim talentom, nije uspio u fudbalu.

U izjavama za sarajevske medije iz 2006. godine, Kučuković je potvrdio da je spreman da obuče dres BiH.

"Imao sam obavezu prema Uli Štilikeu koji je bio selektor, ali on u budućnosti neće voditi ekipu. Odlučio sam da više neću igrati za njemačke juniore. Spreman sam za razgovor s čelnicima reprezentacije BiH", rekao je tadašnji napadač HSV-a, koji je rođen u Bosanskom Novom (Novi Grad) 5. novembra 1986. godine.

Osim Hamburgera, u Njemačkoj je igrao još za Grojter Firt, Minhen 1860, Energi Kotbus, Lineburger Hanzu i Ham junajted, gdje je i završio karijeru, a branio je još i boje kiparskog Olimpijakosa iz Nikozije i francuskog Grenobla.

(mondo.ba)