• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da nije Levandovskog, junaci dana u Bundesligi bili bi Srbin i Portugalac!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srpski i portugalski reprezentativac golovima i asistencijam vodili Ajntraht do pobjede nad Union Berlinom, ali je Poljak postigao savršeni het-trik za drugo mjesto na vječnoj listi Bundeslige.

 Bundesliga 26 kolo Bajern - Štutgart 4-0 Izvor: Tanjug, Matthias Balk/Pool via AP)

Goleade u Frankfurtu i Minhenu, fantastične partije Filipa Kostića i Roberta Levandovskog za ubjedljive trijumfe Ajntrahta i Bajerna, te mučenje Borusije Dortmund na gostovanju Kelnu obilježili su odlično poslijepodne u Njemačkoj.

Filip Kostić igra fantastičnu sezonu i definitivno je jedan od najboljih igrača Bundeslige!

Srpski reprezentativac potvrdio je to i u subotu pogotkom i asistencijom u pobjedi Ajntrahta nad Union Berlinom 5:2 kojom su se domaći učvrstili na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Tri gola i dvije asistencije podijelili su Kostić i Andre Silva pa su dva gola Maksa Kruzea za Union Berlin pala u drugi plan, kao i partija Luke Jovića koji za 77 minuta koliko je proveo an terenu nije uspio da se upipše u strijelce.

Sve je završeno u prvih 45 minuta, a upravo Srbin i Portugalac režirali su vođstvo Ajntrahta već u drugom minutu. Kostić je asistirao, Silva pogodio, ali su gosti brzo izjednačili preko Kruzea.

Međutim, u posljednjih deset minuta prvog dijela sve je bilo riješeno. Prvo je Andrić postigao autogol za vođstvo Ajntrahta, a potom je Silva asistirao Kostiću koji postiže svoj četvrti gol ove sezone za 3:1.

Izvor: Tanjug, Uwe Anspach/dpa via AP

Zašto je Andre Silva prva opcija u napadu pokazao je u 41. minutu svojim 21. golom u sezoni, Kruze je smanjio na 4:2 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, a u posljednjim trenucima meča Zuber se pobrinuo za „petardu“ u Frankfurtu – 5:2.

Sve to palo je u sjenku nevjerovatne partije Roberta Levandovskog, ali i kompletne ekipe Bajerna u pobjedi protiv Štutgarta 4:0!

Tačnije, svih osim Alfonsa Dejvisa koji je dobio crveni već u 15. minutu, međutim, izgleda da je on svojim izlaskom natjerao saigrače na nevjerovatnih pola sata u kojima su do sa igračem manje na terenu do vrha napunili mrežu gostiju.

I ponovo je čuda činio Robert Levandovski!

Poljak je upisao savršeni het-trik, postigavši golove lijevom i desnom nogom, te glavom, a Gnabri je dodao jedan za 4:0 na poluvremenu i potop „švaba“ na Alijanc areni.

Levandovski ne samo da se učvrstio na vodećoj poziciji liste strijelaca ove sezone sa 35 golova, već je sa nova tri pogotka sada usamljen na drugom mjestu vječne liste strijelaca Bundeslige sa 271. golom, odnosno tri više od Klausa Fišera kojeg je stigao prošlog vikenda. Ispred njega je još samo Gerd Miler sa 365 golova.

Dok Bajern nastavlja da melje protivnike, Borusija Dortmund nastavlja sa igrama „toplo hladno“.
Umjesto trijumfa koji je najavio Erling Braut Holand pogotkom već u trećem minutu, „milioneri“ su izvukli samo bod u Kelnu odigravši 2:2, i to tek nakon što ih je spasio ponovo Norvežanin u posljednjem minutu meča.

Golom Dude iz penala u prvom i pogotkom Jakobsa u drugom poluvremenu „jarčevi“ su preokrenuli na 2:1 i imali sva tri boda u džepu sve do 90. minuta, a onda je Holand spasio Borusiju za konačnih

bili su dovoljni za deseti poraz Borusije Dortmund ove sezone, koja se muči i sa Edinom Terzićem na klupi.

BUNDESLIGA, 26. KOLO

Bajern – Štutgart 4:0 (4:0)
/Levandovski 19, 23, 39, Gnabri 22/

Ajntraht - Union Berlin 5:2 (4:2)
/Andre Silva 2, 41, Andrić 35 autogol, Kostić 39, Zuber 90+2 – Kruze 7, 45+3 penal/

Keln - Borusija Dortmund 2:2 (1:1)
/Duda 35 penal, Jakobs 65 – Holand 3, 90/

Verder – Volfzburg 1:2 (1:2)
/Movald 45 – Sardžent 9, Veghorst 42/

Šalke - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:1)
/Štindl 15, Lajner 63, Ranou 72 autogol/

Nedjelja

Hofenhajm - Majnc (13.30)
Herta - Bajer Leverkuzen (15.30)
Frajburg - Augzburg (18.00)

Odigrano u petak
Arminija Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)
/Sabicer 46/

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC