Neće to tako moći!

Srbija bi mogla da igra u Prištini? Sramna provokacija predsjednika FS "Kosova": Utakmica po najvišim standardima!

Autor Bojan Jakovljević

Provokacija sa Kosova, i to od predsjednika tamošnjeg ''saveza''.

Izvor: Youtube/RTK/printscreen

UEFA i FIFA napravile su presedan, primile su u svoje organizacije ''Kosovo'', iako u Ujedinjenim nacijama južna srpska pokrajina nema status države. Predsjednik FS Kosova Agim Ademi ide korak dalje i provocira Srbiju pominjanjem međusobnog meča u Prištini!

On je prilikom razgovora za Tutosport istakao da ne bi bilo nikakvih problema da Srbija gostuje u Prištini i da bi taj meč bio organizovan po najvišim standardima!

Dok se fudbaleri ''Kosova'' pripremaju za meč protiv Španije koja će cenzurisati njihovu himnu i neće izgovarati riječ ''Kosovo'' tokom TV prenosa, Ademi planira gostovanje Srbije u Prištini?

''Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvijek prisutan na Balkanu. To smo i vidjeli u duelu Srbije i Albanije'', rekao je Agim Ademi italijanskim medijima.

Predsjednik FS "Kosova" dodao je da on ne voli kada se sport i politika miješaju i da pokušava da izbjegne takve slučajeve.

''Uvijek se trudim da ne miješam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potcijeni. To me boli, ne samo mene, već cijelu naciju. Kosovo je zemlja koju priznaje većina zemalja u svijetu i kao takvu UEFA i FIFA'', zaključio je on.

Reprezentacija ''Kosova'' po prvi put se takmiči u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstva. Nalaze se u grupi sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, a tri države u toj grupi ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost.

Tagovi