Na popustu...

Fiorentina ne može da zadrži Srbina: Odlazi narednog ljeta, Mančester junajted ga čeka!

Autor Goran Arbutina

Vide u njemu rešenje za budućnost.

Izvor: Tanjug/LaPresse/Jennifer Lorenzini

Fiorentina ne može da zadrži Srbina. Ove informacije danas prenosi engleski Miror, koji tvrdi da će italijanski tim narednog leta morati da proda Nikolu Milenkovića. Za sada najozbiljniji kandidat da kupi srpskog defanzivca jeste Mančester junajted.

Solsjkeru su potrebna pojačanja u odbrani, ostali timovi su odustali ili ispali iz trke, a ''Crveni đavoli'' nadaju se da bi Milenković mogao da bude na popustu. Njemu ugovor sa Fiorentinom ističe za nešto više od godinu dana, pa Italijani ne mogu da drže cijenu visoko.

 To je i glavni razlog zašto engleski mediji smatraju da će Srbin krenuti stopama Nemanje Vidića i pojačati defanzivnu liniju slavnog kluba.

Za sada ne zna se koliko bi novca bilo uključeno u transfer, ali Mančester junajted spreman je da plati 30 ili 35 miliona kako bi obezbijedio potpis. U prilog tome ide i razmišljanje Solsjkera da jednog od dvojice štopera, Lindelofa ili Baija, precrta kako bi za Blekija bilo mjesta.

Nikola Milenković dres Fiorentine nosi od 2017. godine kada je u Firencu stigao iz Partizana. Prethodnih godina bio je fantastičan u Seriji A, gdje se pored uloge štopera dokazao i kao desni bek.

Kako navodi engleski list koji je prenio informaciju, jedini problematičan dio Milenkovićeve igre su crveni kartoni. On je nedavno isključen u dresu Srbije protiv Portugala, nakon što je Žota dva puta uspio da mu pobjegne i postigne golove. Ove sezone ima i jedan crveni karton u Fiorentini, pa će morati da bude oprezniji u Junajtedu, ako do transfera dođe.

(MONDO)