• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Borcu se priča i na Pirinejskom poluostrvu: Španski blog predstavio najveći klub Srpske!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Lijepa priča o Borcu objavljena je na španskom blogu “Clubes de Mundo”.

 borac predstavljanje clubes de mundo blog španija Izvor: YouTube/Screenshot

Fudbalski klub Borac najveći je i najpoznatiji klub u Republici Srpskoj, koji ima dosta fanova i u bratskom Novom Sadu, ali bi uskoro mogli da ga zavole i na Pirinejskom poluostrvu.

Španski blog "Clubes de Mundo" koji predstavlja fudbalske klubove širom svijeta svoju posljednju objavu posvetio je banjalučkom Borcu.

Možda će vas zanimati

 U video prilogu koji traje devet minuta predstavljen je banjalučki klub, njegova istorija, najveći uspjesi i mogu se vidjeti neki od slavnih fudbalera koji su nosili ili još nose dres Borca, a ističe se da je Borac i posljednji osvajač Mitropa kupa.

U uvodnom dijelu publici u Španiji objašnjeno je da sa se Borac nalazi u Banjaluci, drugom po veličini gradu u BIH i političkom i administrativnom centru “autonomnog entiteta” Republike Srpske.

Video prilog obiluje fotografijama i snimcima dok naratorka upoznaje publiku sa istorijom kluba, Gradskim stadionom u Banjaluci, najvećim uspjesima kako u Jugoslaviji tako i poslije rata, gdje nisu zaboravljene ni sve titule prvaka Republike Srpske i Kupa RS.

Naravno, posebno se ističe osvajanje Kupa Jugoslavije protiv Crvene zvezde sa Robertom Prosinečkim, uz podsjećanje da je gol odluke postigao Senad Lupić, te titule prvaka BIH i osvajanje Kupa BIH.

Na kraju, autor je posvetio i par riječi navijačima Borca, dok gledamo grafite ističe se podrška “Lešinara” uz zaključak da Borac danas predstavlja srpsku zajednicu u BIH.

Autor bloga “Clubes de Mundo” Alvaro Vilja u izjavi za MONDO objasnio je zašto je posljednji video posvetio banjalučkom klubu.

“Prije svega, sviđa mi se ime kluba. BORAC – to je tako poetski. A drugi razlog je to što je Borac posljednji osvajač Mitropa kupa. Istraživao sam mnogo o Borcu i pronašao brojne video snimke i fotografije koji su povezani sa najvećim uspjesima kluba i oni se nalaze u video prilogu”, rekao je Vilja.

Borac - Clubes de Mundo
Izvor: YouTube/Clubes de Mundo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC