• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović hoće 100 golova u dresu Srbije: Rekorder poručio - Idemo na Mundijal!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji strijelac u istoriji reprezentacije imao šta da kaže o novom selektoru Draganu Stojkoviću.

 aleksandar mitrovic reprezentacija srbije 100 golova mundijal 2022 Izvor: MN PRESS

Kada pogledate na tabelu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, vidjećete skoro savršenu Srbiju sa sedam osvojenih bodova.

Kada pogledate na listu strijelaca evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru, Aleksandar Mitrović je na njenom vrhu sa pet golova na tek tri odigrana meča.

Možda će vas zanimati

I Mitrović tu ne želi da se zaustavi. On je i prvi na listi najboljih strijelaca u istoriji reprezentacije, trenutno je stigao do 41 pogotka na 64 meča, a njegova želja je da golovima pomogne Srbiji da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

A ko zna, možda jednog dana uradi što i Kristijano Ronaldo i probije brojku od 100 postignutih golova u nacionalnom timu. Ipak, napadač Fulama ne želi da se zalijeće.

"Znamo da je tek početak kvalifikacija, ni pola posla nije odrađeno, ali naš glavni cilj je da u Katar odemo sa prvog mjesta u grupi. Da, da, ideja je direktan plasman na Mundijal", rekao je Mitrović u intervjuu za "Mozzartsport".

On ističe da je novi selektor Dragan Stojković Piksi vrlo brzo ubijedio tim da Srbija na svakom meču treba da ide po pobjedu, što i Mitrovićeve riječi dodatno oslikavaju.

“Prva stvar, nemamo poraz. Druga, imamo sedam bodova i prvi smo. Da nam je neko ponudio, rekli bismo da to lijepo izgleda, možda bismo u podsvijesti prihvatili, negde iz malog mozga čuli glasove ’dobro je’, međutim, Piksi nas je toliko ubijedio da možemo da budemo prvi u grupi da smo svi, pa i ja, očekivao devet bodova. Stvarno smo vjerovali da smo u stanju da dobijemo sve tri utakmice."

Mitrović objašnjava kako to da je Piksi napravio tako veliku promjenu za tako kratak period.

“Kao veliko ime i jedan od najboljih igrača koje je država imala, Piksi nas je osvojio novom energijom, ubijedio da sa svakim možemo da igramo fudbal, da se ni pred kim ne povlačimo. Ma, kakvo povlačenje, rekao nam je čovjek da napadamo, dominiramo, pitamo se na terenu. I da nikad, ali baš nikad, ne odustajemo bez obzira na razvoj situacije."

Predrag Mijatović je nedavno izjavio da poslije ovakvog starta u kvalifikacijama čitava nacija već "očekuje Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva", a Mitrović otkriva zbog čega će "orlovima" biti sve teže u nastavku borbe za plasman na Mundijal.

"Mi smo takav narod, ha-ha-ha... Skoni smo krajnostima, ali budite sigurni da u ekipi nema euforije. Sjećam se, bilo je i kod Musilina nepovjerenja na početku, Irsku je u Beogradu dočekalo jedva desetak hiljada ljudi, a kad smo protiv Gruzije ovjerili plasman na Mundijal ispratila nas je u Rusiju krcata Makarana. E, da bi se došlo do toga da tribine budu pune, mora da se ide postepeno. Ljudi, pa nama tek slijede teške utakmice. Znate zašto, naša pauza će biti duža od portugalske, sljedeći takmičarski meč igramo tek u septembru. Kako rastemo tako će svaki rival biti teži", spušta loptu prvi napadač Srbije.

Mitrović je stigao do 41 gola u dresu Srbije, a njegovi nekadašnji treneri Vuk Rašović i Ljubinko Drulović vjeruju da zbog činjenice da mu je tek 26 godina može da stigne i do 100 golova u dresu Srbije.

"Još sam gladan. Djeluje kao fraza, ali za mene stvarno nema ništa ljepše nego kad obučem dres reprezentacije. Bože zdravlja, da moji saigrači i ja predstavljamo Srbiju najprije na sljedećem Mundijalu, pa na narednom Prvenstvu Evrope, onda onom tamo prvenstvu svijeta... U najboljim sam godinama", kaže Mitrović prije nego osvrtanja na brojku 100.

"Eto kakve trenere sam imao, koliko vjeruju i mene i koliko su ambiciozni. Možda drugima djeluje nerealno, ali hajde da probamo. Ubijeđen sam da, ako me zdravlje posluži, a sreća isprati, mogu daleko. Prvi preduslov je žestok rad. Što da ne? Pa, u životu moraš da imaš najviše ciljeve. Čak i da ne uspijem, makar ću pokušati. Najgore bi bilo da po okončanju karijere vrtim film i kažem: ’E, mogao sam ovo, trebalo je da budem veći profesionalac, što nisam ono...’ Kad se budem osvrnuo za sobom, neću ni za čim da žalim. A što se ovog i budućih rekorda tiče, lijepo je rekao Kristijano Ronaldo: Ne jurim ja njih, nego oni mene."

Na kraju, Mitrović kaže da bi volio i da bude najbolji strijelac evropskih kvalifikacija za Mundijal. Kako je krenuo, iza sebe bi zaista mogao da ostavi igrače poput Ronalda, Roberta Levandovskog, Harija Kejna...

“Što da ne? Volio bih, zašto da krijem? Nije baš da razmišljam o tome svaki dan ili da se opterećujem, mada priznajem da je lijepo vidjeti listu. Moja velika prednost je što sam okružen igračima koje znam u dušu, sposobnim da kreiraju šansu u pola noći. Ako budemo nastavili da igramo kao dosad, Tadić, Sergej, Kostić i Radonjić će mi sto posto namještati prilike. Znam da će dođi, na meni je da ih koristim. Kao špicu mi je izuzetno drago što tačno znam kako razmišljaju navedeni momci, a i ostali, jer su jednako važni. Zbog njih sam se nadavao golova. Njima hvala do neba", rekao je Aleksandar Mitrović.

(MONDO/Mozzartsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC