Neobična priča

Bivšem partizanovcu ugasili klub, pa nije imao gde: Samo je hteo da igra, zato je u Kazahstanu!

Autor Nebojša Šatara

Dugogodišnji reprezentativac Srbije objasnio otkup u Kazahstanu.

Izvor: MN PRESS

Kad klub bankrotira, svi igrači slobodni su da odu. Zoranu Tošiću igrao se fudbal, a kako je u aprilu dobio slobodu da bira klub, izbor nije bio velik. Morao je da pronađe pravu destinaciju za sebe.

Odlučio se za Tobol u Kazahstanu, gde će mu saigrači biti Nemanja Nikolić i Dušan Jovančić. Prelazni rok nije bio otvoren u većem delu sveta u tom trenutku, a Tošić je birao da ne bi morao na pauzu.

U razgovoru sa ruskim medijima otkrio je kako se opredelio baš za ekipu u kazahstanskom šampionatu.

''Kineski klub za koji sam igrao proglasio je bankrot. Prelazni rok bio je gotov skoro svuda i onda sam dobio ponudu Tobola. Nisam dugo razmišljao, jer sam želeo da nastavim karijeru, hteo sam da igram. Imam prijatelja u kazahstanskoj ligi koji mi je rekao da je to klub koji se bori za titulu. I to je bilo ono što mi je trebalo. Svi klubovi za koje sam igrao su se borili za trofeje. Dodatni je bonus što ovde svi govore ruski. U Kazahstanu sam tek nekoliko dana, a već se osećam kao kod kuće'', rekao je Zoran Tošić koji je u aprilu napustio Taižu Juandu.

Zoran Tošić stigao je u Kazahstan nakon što je njegov klub u Kini proglasio bankrot! Novac koji mu se duguje moraće da naplati preko FIFA.

''Imao sam ugovor na još godinu dana. Sve je bilo super prve godine, a onda se sve preokrenulo. Već sam angažovao advokata i sad ću preko FIFA potražiti svoj novac'', ističe bivši fudbaler Partizana.

Tošić je crno-beli dres nosio između 2007. i 2009. godine, a iz Humske prodat je u slavni Mančester junajted. Nakon toga postao je legenda CSKA iz Moskve, a novi mandat u Partizanu trajao mu je od 2017. do 2020. godine, kada je otišao put Kine.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 76 mečeva, uz 11 golova.

(MONDO)

Tagovi