• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neigranje Bilbije je veliki hendikep, ali vjerujem da ćemo biti na nivou": Trener Zrinjskog pred derbi sa Sarajevom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon dvije ubjedljive pobjede, Zrinjski u derbiju 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuje prvoplasiranu ekipu Sarajeva.

 zrinjski - sarajevo, plbih, 27. kolo, izjava sergej jakirović Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović istakao je da očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"Prošle četiri utakmice napravili smo ono što smo morali napraviti, a od sutrašnjeg derbija očekujem takođe zanimljivu utakmicu. Treći put se sastajemo sa Sarajevom u kratkom periodu, dobro se poznajemo tako da vjerujem da neće biti nikakvih iznenađenja, ali vidjećemo kakvi ćemo se probuditi u subotu i kakva će nam biti dnevna forma", rekao je Jakirović.

Možda će vas zanimati

Zbog žutih kartona, kapiten Nemanja Bilbija sutra neće biti na raspolaganju treneru "plemića" što je, kako je naglasio, veliki hendikep njegovoj ekipi.

"Bilbiju ćemo nekako morati nadoknaditi timskom igrom, imamo dvije varijante o kojima ću sutra odlučiti, ali vjerujem da će onaj koji dobije priliku umjesto njega dati sve od sebe jer sama utakmica je takva da moraš davati 120 posto. Vjerujem da ćemo biti na nivou, dobro igramo u zadnje vrijeme, efikasni smo i to je sve jako dobro za ono što nas čeka u subotu", istakao je strateg Zrinjskog.

Zrinjski je u nastavak sezone ušao s 13 bodova zaostatka za Sarajevom, a sada je ta razlika samo četiri boda.

"Zasluga je svih nas što smo došli tako blizu njih, ali već sam kazao kako je za to 'zaslužno' i Sarajevo jer da su oni pobjeđivali i da nisu gubili utakmice u direktnim duelima, mi danas ovdje ne bi pričali ni o čemu. Igra Sarajeva nije u krizi, oni su stvarali svoje prilike u svakoj utakmici, ali im je realizacija izostala. To su branioci titule, sigurno da imaju veliki kvalitet u svim linijama, ali ja uvijek gledam svoju ekipu i kako ćemo se mi predstaviti. Do kraja ima još sedam kola, svi se borimo za nešto, tako da će biti teško, ali i zanimljivo".

U sljedeća četiri kola fudbalere Zrinjskog očekuju četiri derbija, a osim Sarajeva, tu su Široki Brijeg, Velež i Borac iz Banjaluke.

"Svaka utakmica je derbi i na svakoj nam je pobjeda bila imperativ. Ići ćemo utakmicu po utakmicu i bićemo puno pametniji nakon dvoboja protiv Sarajeva. Ako pobijedimo, bićemo samo jedan bod u zaostatku za Sarajevom i onda se baš sve otvara do samog kraja", naglasio je Jakirović.

Osim Bilbije, koji ne može igrati zbog žutih kartona, Jakirović na raspolaganju neće imati ni Josipa Gačića, niti Luisa Ibanjeza.

"Gačić je u srijedu nezgodno pao na rame, minimalno sedam dana će biti izvan pogona, Ibanjez ima problema sa zadnjom ložom, a svi ostali su na raspolaganju", zaključio je šef struke mostarske ekipe.

Dvoboj Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od 19 sati.

m:tel Premijer liga BiH, 27. kolo

Subota
Sloboda - Mladost (15.00)
Velež - Krupa (15.00)
Zrinjski - Sarajevo (19.00)

Nedjelja
Tuzla siti - Radnik Bijeljina (15.00)
Željezničar - Olimpik (17.00)
Borac - Široki Brijeg (19.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC