• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija i Govedarica se vraćaju u tim Zrinjskog: Jakirović želi sva tri boda u Doboju kod Kaknja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Zrinjskog gostovaće u subotu od 15 časova ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja u okviru 24. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mladost - Zrinjski, 24. kolo PL BiH, izjava Sergej Jakirović Izvor: Facebook/ HŠKZrinjski

Trener mostarskog tima Sergej Jakirović istakao je da Zrinjski sutra očekuje veoma teška i zajtjevna utakmica jer je Mladost veoma dobra ekipa koja voli da se nadigrava sa protivnicima.

Možda će vas zanimati

"Čeka nas zahtjevna utakmica. Mladost je mlada ekipa koja teži da se nadigrava. Vidi se u njihovoj igri ruka trenera (Nemanja Miljanović), a imaju i nekoliko talentovanih i dobrih pojedinaca kao što su (Nedim) Hadžić, (Amer) Hiroš, (Enes) Alić, (Alen) Dejanović, imaju iskusnog (Anela) Dedića, mislim da sam s tim sve rekao. Mi moramo biti maksimalno ozbiljni, skoncentrisani da se vratimo kući sa pozitivnim rezultatom. Naravno, da želimo tri boda, ne vjerujem da postoji ijedan trener koji će reći da ide po bod ili da izgubi. Nadamo se najboljem i sve moramo napraviti da to na terenu i ostvarimo. Svaka utakmica je važna jer se sedam ekipa bori za Evropu. Svaka utakmica je teška, svjesni smo da je tako. Ne očekujem da će biti drugačije ni sutra. Zato moramo biti ozbiljni, maksimalni i skoncentrisani, pa se možemo nadati najboljem", izjavio je Jakirović u najavi susreta 24. kola m:tel Premijer lige BiH.

Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Šef struke Mostaraca prokomentarisao je i zdravstveni bilten u ekipi "plemića", ali nije želio da otkrije startnih 11 u Doboju kod Kaknja.

"Oporavili su se povrijeđeni igrači. Vratili su se Nemanja Bilbija i Miljan Govedarica, Josip Ćorluka I Marin Magdić treniraju, zasad odvojeno, ali sljedeće sedmice bi trebali svi da se vrate ekipnim treninzima. To se razvija jako dobro, neki su u boljoj formi, neki nisu 100 odsto, ali bitno je da su tu, s nama i da su povrede stvar prošlosti. Što se tiče sastava imamo još par dilema, neki igrači su sa reprezentacijom, pratio sam kako su igrali i zadovoljan sam načinom na koji su prezentovali Zrinjski i svoju zemlju. Odlučićemo sutra prije utakmice".

Jakirović je pohvalno govorio o Mladosti.

"Kao što sam već rekao, oni teže nadigravanju. Bez obzira ko igra u početnih 11 ne odustaju od svoje igre i to mi se jako sviđa. Želim im sve najbolje u nastavku sezone, ali tek poslije sutrašnje utakmice", zaključio je strateg Mostaraca.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U petak:

Mladost - Zrinjski (15.00)
Radnik - Borac (18.00)

U subotu:

Krupa - Tuzla siti (15.00)
Sloboda - Željezničar
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

U ponedjeljak:

Olimpik - Velež (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC