• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac bez Vranješa napada Radnik: Maksimalnim zalaganjem do pozitivnog rezultata u Bijeljini

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi meč poslije reprezentativne pauze fudbaleri Borca igraju u petak protiv Radnika u Bijeljini (18 časova, direktan prenos na TV Arena Sport).

 Radnik - Borac najava m:tel Premijer liga BiH Banjalučani bez Stojana Vranješa Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon reprezentativne pauze i 15 dana odmora, premijerligaši nastavljaju borbe za prvenstvene bodove.

Fudbalere Borca u petak očekuje izuzetno zahtjevno gostovanje. Putuju u Bijeljinu, gdje će odmjeriti snage sa Radnikom, ekipom koju su sredinom marta savladali 2:0 u Banjaluci. Nema sumnje da će i sutrašnji meč u Bijeljini, zakazan za 18 časova, biti vrlo sličan tadašnjem - tvrd, čvrst i neizvjestan.

Možda će vas zanimati

"Poslije reprezentativne pauze, koja nam je dobro došla da se odmorimo od psihološkog pritiska koji je bio konstantan, dolazi nam meč sa Radnikom. Osim ranijih problema, koji su već poznati, dolaze novi. Aleksandar Vojnović izostaje zbog tri žuta kartona, a hendikep će biti i neigranje kapitena Stojana Vranješa, koji je posljednjih par utakmica odigrao pod blokadom, ima problem sa koljenom koji duže traje i definitivno neće biti u rosteru za utakmicu. Smatramo da bismo mnogo rizikovali ako bi sad igrao i da bismo ga izgubili za duži period", rekao je trener Borca Marko Maksimović, osvrnuvši se na početku na probleme sa igračkim kadrom.

"Nikada nismo tražili alibi, pa tako ni sada, ali to su činjenice. Ali, sigurno da imamo igrače koji mogu to da iznesu ofanzivno, tu su Goran Zakarić i Almedin Ziljlić, imamo Elvisa Mehanovića i Panajotisa Moraitisa, Dejana Melega, tako da od njih mnogo očekujem i siguran sam da ćemo sutra u Bijeljini odigrati na pravi način i za nadati se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", nada se strateg "crveno-plavih".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Jovanović, Đorđe Milojević i Jovo Lukić i dalje su van stroja, s tim da postoji mogućnost da se prva dvojica uskoro vrate, dok je za mladog napadača Lukića sezona završena.

"Jovanović radi po posebnom programu nakon terapija, smanjenim intenzitetom, ali je daleko od takmičarske ekipe. Da bi igrao utakmicu, znamo da svaki igrač mora biti 100 odsto spreman. Marko je neko ko je uvijek radio profesionalno, ali nekad se možda žurilo sa povratkom. Tako je igrao protiv Krupe, pa ga sad nemamo već dva mjeseca. Milojević bi prije njega mogao da se priključi ekipi, dok je Lukić u fazi oporavka. Operacija je prošla dobro, uspješno se oporavlja, ali biće spreman tek za početak naredne sezone."

O sutrašnjem rivalu ima izuzetno pozitivno mišljenje.

"Radnik ima specifičan stil igre, krasi ih borbenost i izdržljivost. Igraju tako od prvog do posljednjeg minuta. Čekaju svoju priliku, jako su čvrsti, agresivni. Možda nisu ekipa koja ima vanserijske, ali ima vrhunske igrače, koji svakoj ekipi u ligi mogu da naprave problem. Očekujem agresivan i motivisan Radnik, koji uvijek nađe motiv kada igra protiv Borca. Ali, nadam se da ćemo biti spremni da odgovorimo na sve to. Ulog je veliki, i za nas i za njih, ali možda je malo veći pritisak na njima. Ali, mi moramo da igramo najbolje što znamo, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Složićete se sa mnom, u Bijeljini niko sa sigurnošću ne može reći da će pobijediti", svjestan je Maksimović težine zadatka koja očekuje njegovu ekipu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I Goran Zakarić je optimista, ali samo pod uslovom da Banjalučani pruže maksimum.

"Imali smo pauzu od 15 dana, gdje smo dobro radili i svakako da nam je dobro došla. Očekuje nas teška utakmica jer znamo da se Radnik bori za opstanak, u teškoj je situaciji i ima svoju računicu. Idemo tamo sa vjerom i nadom da možemo uzeti sve tri boda. Znamo da na gostujućim utakmicama uvijek imamo problema, tako da mislim da je došlo vrijeme da ih prevaziđemo i vratimo se u Banjaluku sa kompletnim plijenom. Imamo problema sa povredama i kartonima, ali ima drugih igrača koji čekaju svoju šansu i vjerujem da uz maksimalno zalaganje i koncentraciju svih 90 minuta možemo doći do pobjede", poručio je ofanzivac Borca.

Duel Radnika i Borca povjeren je arbitru iz Gradiške Milošu Gigoviću, a direktno će ga prenositi TV Arena Sport.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 24. KOLO:

U petak:

Mladost - Zrinjski (15.00)
Radnik - Borac (18.00)

U subotu:

Krupa - Tuzla siti (15.00)
Sloboda - Željezničar
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

U ponedjeljak:

Olimpik - Velež (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC